Niyah Becker, še ena kvalitetna in polivalentna igralka v ŽKK Celje-prvič iz Kanade(foto: ŽKKCC)
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŠport

Nov odmeven prihod v vrste ŽKK Cinkarna Celje: Niyah Becker (22 let, 188 cm) je prva Kanadčanka, ki bo oblekla dres ŽKK Cinkarna Celje.

Beckerjeva je zadnji dve sezoni v ameriški študentski NCAA ligi odigrala na univerzi Wake Forest, pred pa je bila tri sezone članica univerze Utah (2018 – 2021). ŽKK Cinkarna Celje bo njen prvi klub v Evropi.

Krilna košarkarica je že od svojega 16 leta članica kanadskih reprezentančnih selekcij. Leta 2016 je na svetovnem prvenstvu do 17 let v Zaragozi s Kanado osvojila 7. mesto, leta 2018 se je na mladinskem ameriškem prvenstvu (U 18) v Mehiki okitila s srebrnim odličjem, leta 2019 pa je na svetovnem prvenstvu do 19 let osvojila 6. mesto.

Niyah je v lanskem in letošnjem letu del programa kanadske članske reprezentance. Letos je bila tako del skupine petnajstih igralk, ki so oddelale celotne priprave za nastop na ameriškem prvenstvu, ki se je pred dnevi končalo v Mehiki, a se ob zadnjem rezu pred prvenstvom ni prebila med dvanajsterico za nastop na prvenstvu. V teh dneh s kanadsko izbrano vrsto do 23 let igra na mednarodnem turnirju Global Jam v Torontu, na katerem se bo Kanada pomerila s selekcijami ZDA, Portorika in Afrike.

Niyah Becker v vrste ŽKK Cinkarna Celje

Niyah Becker, ŽKK Cinkarna Celje:« Izjemno se veselim igranja za celjski klub, ki sem ga izbrala zaradi njegove tradicije, dobrega dela in odličnih rezultatov, ki jih dosega vsa leta. Celje igra  tudi v močnem mednarodnem tekmovanju, kar je bil dodaten motiv, da sem izbrala ravno ta klub.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Gre za polivalentno igralko, ki lahko igra na različnih igralnih mestih. Že od malih nog je del kanadskih reprezentančnih selekcij, kar samo po sebi govori o njenih kvalitetah in potencialu. Zagotovo gre za igralko, ki lahko naredi resno evropsko kariero in v prihodnjih letih postane pomemben člen tudi v kanadski članski reprezentanci. Verjamem, da bo našim mladim dekletom v veliko pomoč.”

S tem se potrjuje tudi polivalentno delovanje odličnega  celjskega in najboljšega ženskega  košarkarskega kolektiva v Sloveniji.  Vse je odprto, vse je možno. In dosegljivo.

Vane T. Costa

Vir in foto: ŽKKCC&VTC

Mogoče vam bo všeč