Foto-AP
EvropakoronavirusZdravje

Ni več časa za cincanje: v Italiji 2000 zdravnikov suspendiranih. Razlog? Nočejo se cepiti!

V Italiji  so  do včeraj suspendirali  ni več ni manj  ampak skoraj 2000 zdravnikov in zobozdravnikov, ker se niso cepili proti covidu-19, je  sporočilo italijansko zdravniško združenje. Cepljenje je namreč v Italiji za zdravstvene delavce obvezno že od lanske pomladi.

Zdravniki, ki v sistem niso vnesli dokazila o cepljenju, ne morejo opravljati dela. V sistemu je sicer brez ustreznega dokazila več kot 33.000 zdravnikov, a so v to vključeni tudi prebolevniki, ki še čakajo na cepljenje, in tisti, ki se ne smejo cepiti iz zdravstvenih razlogov, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Tudi  medicinske sestre. Iz razloga necepljenosti  je suspendiranih tudi okoli 6000 medicinskih sester in tehnikov. Ali je kaj podobnega  pri nas pa za enkrat ni podatkov.

Pristojne italijanske službe sicer ugotavljajo, da se razmere v državi po hitrem širjenju različice omikron počasi  začenjajo stabilizirati.  Dnevni pribitek  na 100.000 ljudi ta teden ostaja na še okoli 2000,enako kot  je bilo že prejšnji teden.

Včeraj  so zabeležili 179.000 novih primerov okužbe, to je manj kot v četrtek, ko jih je bilo 189.000. Covidni pacienti zasedajo okoli 17 odstotkov postelj na oddelkih intenzivne nege, število pa se glede na prejšnji teden ni povečalo.

Poleg obveznega cepljenja za zdravstvene delavce je že Italija uvedla obvezno cepljenje tudi za vse, starejše od 50 let.   Tudi Grčija, sicer za 60+,  z sankcioniranjem za vsakega,  ki to ne naredi .Sankcija v Grčiji  sliši na ime 100 EUR. Prej se resnično zares vzame  prej bo konec, vseh omejitev in nujnih ukrepov.

Jasno in razumljivo man ne?

Vir:DPA&STA&VTC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa