Potem ko se je oglasil direktor Univerzitetne klinike Golnik Aleš Rozman, da dobiva sramotilno e-pošto, polno groženj, pošiljatelja resnična resničnost, se je odzvala tudi infektologinja, ki svetuje vladi, Bojana Beović: »Tudi jaz z nekaj naslovov tako rekoč vsak dan dobivam pošto, v kateri me res grdo zmerjajo in tudi od daleč grozijo (plačali boste ipd)

Grožnje svetovalcem vlade za Covid?

Iz Generalne policijske uprave so sporočili, da so kriminalisti prejeli več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid 19. »Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje,« so zapisali. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj, pišejo Slovenske novice.

»Policija vsako grožnjo obravnava resno in prioritetno, prav tako pa je že sprejela tudi določene ukrepe za zagotovitev varnosti oškodovancev. Podrobnosti ukrepov zaradi varnosti oseb ne moremo razkriti. Razumemo, da se posledice epidemije covida19 kažejo na vseh področjih družbenega in zasebnega življenja, a taka eksplicitna dejanja bistveno presegajo nivo javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena,” pravijo na GPU.

Nesprejemljivo je, da so oškodovane osebe ustrahovane zaradi svojega odgovornega dela in da se jim grozi z napadom na njihovo varnost in življenje. Takim ljudem, ki to počenjajo, res ni pomoči!

D.K.

Mogoče vam bo všeč