Gaza -UNRWA(Foto: Reuters)
EvropaSlovenijaSvetV fokusuvojna območja

Neumnost in škodljivo ravnanje vlade z roko v roki: »Slovenija vrgla v prazno z vladnim »žegnom« pol milijona EUR direktno v žepe teroristom«.

Slovenija bo Agenciji ZN za pomoč palestinskim beguncem namenila 500.000 evrov, so na današnji seji potrdili  vladni dezorientiranci.  S sklepom  so potrdili še  o materialni pomoči palestinskim civilistom, ki jim bo namenila hrano in opremo za nastanitev v ocenjeni vrednosti 434.105 evrov, poročajo iz vladne tiskovne agencije STA.

Z odločitvijo o nadaljnjem financiranju UNRWA se je vlada odzvala na poziv generalnega sekretarja ZN Antonia Guterresa, ki je države pozval, naj zagotovijo kontinuiteto delovanja te ključne agencije za zagotavljanje humanitarne dejavnosti v Gazi. Taista OZN pa »preiskuje« UNRWA zaradi direktnega sodelovanja osebja agencije z gibanjem HAMAS  po načeli pol-pol ali dopoldne za agencijo popoldne  pa se na urjenju ali kar v bojnih  uničevalnih akcijah zoper Izrael in s tem zoper lastne ljudi.

Še sami  pri agenciji pravijo, da po tistem ko so odkrili direktno sodelovanje njihovih uslužbencev z HAMAS-om, so jim ustavili mednarodno pomoč za celih 420 milijonov dolarjev.  Naši pa kažejo kot da niso s tega planeta s svojim ravnanjem,  ki je  onstran zdrave pameti.

Prav tako bi naj  vlada Palestincem namenila pomoč v obliki 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog. Paket pomoči bo vseboval tudi donacijo Karitasa s pošiljko palete mleka v prahu ter Rdečega križa s pošiljko palete otroških plenic in palete otroške hrane.

Ali bo ta pomoč  v resnici prišla do njih? Malo verjetno. Kot smo že videli  prizore kako tatinske združbe  pričakajo konvoje s kakršno koli pomočjo,  jo poberejo, se pomenijo za »teren« za preprodajo in se  za tem izgubi vsaka sled.  Nič čudnega, njihovi predniki,(sedanji  vladajoči so povečini druga ali tretja generacija), so prav enako počeli ko so stopili iz hoste, pobrali kmetom živino, spraznili klet  in ga mahnili nazaj v hosto. Takšni bodo načrtno do zadnjega to delali in kljubovali zdravi pameti in logiki. 90 % držav je nehalo s tovrstno pomočjo, le “naši” sinovi in vnuki hostarjev  bodo še naprej »šenkavali« davkoplačevalski denar. »Zato ker lahko«.

S tem  Slovenija oziroma trenutna vlada postaja izrazita in odkrita podpornica terorizma, ko  podpira morilce, teroriste in bitja,  ki ne spadajo v neko normalno razumsko  kategorijo. S to vlado postajamo sramota pred normalnim svetom, pribiti na sramotilni steber kjer  smo podvrženi dnevnemu »pljuvanju« s strani zdravih in normalnih družb.

Nič  čudnega da smo že v Evropski tretji politični ligi. Po korupciji, klientelizmu   in nepotizmu   pa smo  že v družbi Tajikistana in Zimbabweja.

Če se sprijaznimo s tem ni nam rešitve  in poti nazaj. Če pa ne,  se ve, ukreniti in narediti tisto   kar je nujno. Pomagati tej nekompetentni, domišljavi, nesposobni  in infantilni vladi da odide po najkrajši možni poti v  pozabo.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa