Nekategorizirano

Nemci potrdili, Navalny je bil zastrupljen z vojnim živčnim strupom

Nemški vojaški laboratorij je potrdil sum, ki ga že nekaj časa sumijo: vodilni nasprotnik ruskega predsednika Vladimirja Putina Aleksej Navaljni je bil zastrupljen z vojaškim strupom živcev iz skupine novincev.

“Z dovoljenjem univerzitetne bolnišnice “Charite” je posebni laboratorij Bundeswhera opravil testiranje vzorcev Alekseja Navalnega. Tako je bilo nedvomno ugotovljena prisotnost vojnega strupa iz skupine “novičuk.” Navalnyja so 22. avgusta pripeljali na zdravljenje v Berlin s simptomi zastrupitve, je sporočila nemška vlada.

“Nemška kanclerka Angela Merkel, finančni minister Olaf Scholz, zunanji minister Heiko Mas, notranji minister Horst Seehofer, pravosodna ministrica Kristine Lambrecht so danes zjutraj razpravljali in se dogovorili o nadaljnjih korakih v odnosu do Rusije,”  je zapisano v sporočilu za javnost. 

“Gospa Navalny in zdravniki so bili obveščeni o rezultatih testov, o tem bo seznanjen tudi ruski veleposlanik v Berlinu.” Navajajo tudi, da bodo o vsem obveščali svoje partnerje v EU in Natu ter se z njimi dogovorili o dodatnih korakih. “Obveščena bo tudi Organizacija za prepoved kemičnega orožja (OVCW), pa tudi vse frakcije v Bundestagu,”  zaključuje izjava.

Mogoče vam bo všeč