Gospodarstvopredsedovanje Svetu EU - SLO 2021Slovenija

Neformalno srečanje ministrov in ministric za konkurenčnost – industrija

Minister Zdravko Počivalšek bo 22. julija 2021 na Brdu pri Kranju ministre in ministrice za industrijo iz držav članic Evropske unije gostil na neformalnem srečanju ministrov EU za industrijo.

Evropsko komisijo bo na srečanju zastopala generalna direktorica za notranji trg, industrijo, podjetništvo in mala in srednja podjetja Kerstin Jorna. Srečanje se bo začelo ob 9.30.

Tema zasedanja »Gradimo zeleno, ustvarjalno in pametno prihodnost« izhaja iz dveh prednostnih nalog slovenskega predsedovanja na področju Sveta za konkurenčnost, in sicer prehoda v krožno gospodarstvo in ustvarjalne industrije kot generatorja dodane vrednosti v gospodarstvu.

Zdravko Počivalšek, slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo

Celodnevna razprava ministrov oziroma vodij delegacij bo usmerjena v izmenjavo mnenj o pomenu prehoda evropske industrije v krožno gospodarstvo ter prispevku ustvarjalnosti in digitalizacije pri hitrejšem prestrukturiranju gospodarstva v krožni gospodarski model. Osredotočili se bodo na tekstilno industrijo in energetsko intenzivne industrije, pri čemer bodo predstavili stališča glede ukrepov, ki se jim zdijo najpomembnejši za gradnjo krožne, ustvarjalne in pametne prihodnosti za ta dva industrijska sektorja. Predstavili bodo tudi svoja stališča glede ukrepov za krepitev odpornosti teh dobavnih verig.

Razprava ministrov in vodij delegacij na srečanju bo pripomogla k oblikovanju evropske strategije za trajnostni tekstil in izboljšanju ukrepov za konkurenčnost energetsko intenzivnih industrij, predvsem z vidika njihovega vpliva na okolje.

Vabljeni so tudi govorniki, ki bodo predstavili slovenske primere dobrih praks iz tekstilne industrije in energetsko intenzivnega podjetja, in sicer Matea Benedetti, Benedetti Life, Giulio Bonazzi, skupina Aquafil, Daniela Zavec, Titera in Peter Čas, Steklarna Hrastnik.

Glavne poudarke srečanja bosta minister Zdravko Počivalšek in predstavnik Evropske komisije predstavila na novinarski konferenci, predvidoma ob 16.15. uri.

 

vir: https://slovenian-presidency.consilium.europa.eu/sl/novice/neformalno-srecanje-ministrov-in-ministric-za-konkurencnost-industrija/?utm_source=dsms-auto&utm_medium=email&utm_campaign=Neformalno+sre%u010danje+ministrov+in+ministric+za+konkuren%u010dnost+%u2013+industrija

 

Mogoče vam bo všeč