Črna kronika

SUM POSKUSA UMORA V MARIBORU

Med sporom je eden izmed storilcev, na prigovarjanje drugega, z osebnim avtomobilom zapeljal v osebo, s katero se je prepiral, in še eno.

SUM POSKUSA UMORA V MARIBORU

OKC mariborske policijske uprave so v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah obvestili o prometni nesreči v Mariboru, v kateri sta bili dve osebi hudo poškodovani. Ko so policisti prišli na kraj, so ugotovili, da je nesreč posledica suma poskusa uboja in napeljevanja k storitvi kaznivega dejanja uboja po 115. členu kazenskega zakonika. Policija ima dva osumljenca.

»Pri preiskavi navedenega kaznivega dejanja so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije ugotovili, da je med eno žrtvijo kaznivega dejanja in dvema osumljenima storilcema sprva prišlo do večjega spora zaradi poškodovanja parkiranega osebnega avtomobila žrtve. Med sporom vpletenih je eden izmed storilcev, na prigovarjanje drugega, z osebnim avtomobilom naklepoma zapeljal v osebo, s katero se je prepiral, poleg njega pa je stala še ena oseba, ki se trku avtomobila ni mogla izogniti, in je zato z vozilom zadel tudi njo. Storilca sta z dejanjem obema žrtvama povzročila hude telesne poškodbe, zato sta bili obe žrtvi z reševalnim vozilom odpeljani v bolnišnico in sta zunaj smrtne nevarnosti. Storilca sta po storjenem kaznivem dejanju pobegnila s kraja kaznivega dejanja,« pišejo v poročilu PU Maribor.

Policisti in kriminalisti so osumljenca izsledili in ju po končanem postopku s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki jima je sprva odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa pripor.

P.M.

Mogoče vam bo všeč