Nekategorizirano

Ne pričakujmo še sproščanja ukrepov

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na sobotni seji vlade predlagal strogo uveljavljanje sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 in po potrebi še njihovo zaostrovanje, je poročala Televizija Slovenija. Po njihovih informacijah se s sproščanjem nekaterih ukrepov Gantar ne strinja in jih kot minister za zdravje ne podpira. Svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje pripravlja predlog dodatnih omejitvenih ukrepov tudi v gospodarstvu, o katerih bo v prihodnjih dneh odločala vlada.

Vodja strokovne svetovalne skupine Bojana Beović je proti sproščanju, pa tudi zaostrovanju ukrepov.

Epidemiološka slika je namreč še vedno nejasna (razjasnila bi se lahko v prihodnjih dneh), nekoliko nižje številke so lahko posledica konca tedna. “Izjemno nas skrbi situacija v bolnišnicah, število bolnikov se veča, čeprav ne s takšnim tempom kot prejšnje dni,” je povedala v izjavi za medije.

Razmere se sicer vztrajno, čeprav počasi, izboljšujejo. A ne smemo biti preveč pogumni in pozabiti na vse ukrepe,” je na novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin. Razmere so še naprej najresnejše v gorenjski regiji, poslabšujejo pa se tudi v pomurski regiji. Tam je število okužb v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev od prvega novembra, ko so našteli 1147 okužb, zraslo na 1457. V Beltincih je bilo v nedeljo potrjenih 30 novih okužb, v Murski Soboti 12, v Lendavi pa 10. Sicer pa žarišča še naprej ostajajo tudi na Ptuju, tam je kar 28 novih okužb, v Mariboru 27, v Ormožu 10, enako tudi v Slovenj Gradcu.

 

Mogoče vam bo všeč