Vir: Avaz.ba
EvropaPolitikaSvetVolitve

Navalnemu grozi zaporna kazen, če se vrne v Rusijo

Rusko sodstvo pravi, da je prejelo pritožbo, v kateri zahteva pogojno zaporno kazen zoper kremljevskega nasprotnika Alekseja Navalni.

Navalni je trenutno v Nemčiji, kamor je bil avgusta premeščen, potem ko je nenadoma zbolel. Laboratoriji v zahodni Evropi so ugotovili, da je bil Navalni zastrupljen z živčnim sredstvom iz družine novincev.

Preživela zastrupitev

Na spletni strani moskovskega sodstva je zapisano, da zahteva “razveljavitev pogojne obsodbe” zoper Navalnega zaradi “neizpolnjevanja naloženih obveznosti”, ker ni “popravil škode, ki jo je storil ali storil novo kaznivo dejanje”.

Navalni se je takoj odzval na Twitterju in navedel, da je pritožbo zaradi sodbe decembra 2014 vložila zaporna služba (FSIN).

“Putin je bil tako besen, ko je videl, da sem zastrupitev preživel, da je prosil FSIN, naj od sodišča zahteva nadomestitev pogojne zaporne kazni,” je dejal opozicionar.

Izhod iz kome

Navalni je bil obsojen na tri leta in pol pogojne kazni zaradi domnevne poneverbe 26 milijonov rubljev iz podružnice francoskega kozmetičnega podjetja “Yves Rocher”.

FSIN navaja, da Navalni ni spoštoval obveznosti pogojne zaporne kazni, ker se po okrevanju v Nemčiji ni vrnil v Rusijo.

Odkar je izšel iz kome, Navalni Putina obtožuje, da je naročil njegov atentat.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa