Nataša Podbregar Naj zdravnica 2022-foto MZ(Jure Mkaovec)
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaZdravje

Nataša Podbregar, Celjanka, naj zdravnica družinske medicine prejela priznanje »Moj zdravnik 2022«.

V četrtek so  v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani že 26. leto zapored slovenskim zdravnikom z 12 različnih področij medicine podelili nazive Moj zdravnik. Priznanje, ki pride iz rok njihovih pacientov, preprostih ljudi, je potrditev za odlično opravljeno delo in po besedah častnega gosta, ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, tudi ogledalo, da so na pravi poti.

 

Bralci revije Viva so glasove oddali zdravnikom specialistom enajstih različnih kategorij. Zdravnika, ki ga bralci in bolniki niso mogli uvrstiti v nobeno od njih, pa so lahko izglasovali v kategoriji Moj specialist. Akcija po njihovih besedah ljudem omogoči, da se javno zahvalijo najbolj srčnim zdravnikom in jim sporočijo, da delajo dobro. Tako so letos nagradili pediatra Jakoba Zapuška, dermatologinjo Tamaro Levičnik, diabetologa Milivoja Piletiča, ginekologa Aljošo Preskarja, hematologa Sama Zvera, kardiologinjo Julijo Tepeš, onkologa Domna Ribnikarja, specialistko javnega zdravja Urško Ivanuš, zobozdravnika Boštjana Novšaka, revmatologinjo Svjetlano Drljača, nevrologa Dejana Georgieva in družinsko zdravnico Natašo Podbregar.

Priznanje  “Moj zdravnik 2022”  je v četrtek  zdravstveni minister podelil Nataši Podbregar, dr. med., spec. splošne in družinske medicine, ki svoje poslanstvo opravlja v Zdravstvenem domu Celje.

Kot sem nekje zaznal, pravijo, da se ni nikoli izpostavljala. Seveda ne, vsaj njeno poslanstvo kot zdravnici  temelji na nesebičnosti, prizadevnosti in pomoči drugim. Pacienti so vedno in bodo v ospredju. To in na takšen način izvaja svoje poslanstvo že 30 let. Dovzetna za ljudi, prepozna tegobo pacienta  in željna in pripravljena pomagati ljudem. Kot prava oseba z empatijo, toplino in krščansko naravnanostjo. Zadnja leta se trudi tudi  za  izboljšanje položaja svojih kolegov preko delovanja v FIDES-u , reprezentativnega sindikata zdravnikov in zobozdravnikov. Z enim in edinim ciljem da vse kaj se naredi v  zvezi s tem da koristi bolniku, pacientu, pomoči potrebnemu. S poslanstvom  delati dobro za ljudi se rodiš.

Podelitvena slovensost v Šentjakobskem gledališču.(Foto:MZ)

Priznanje spodbuda za nadaljnje delo

Priznanje pacientov oziroma naziv moja družinska zdravnica ji pomeni veliko, saj je to potrditev, da dela dobro, da ji pacienti zaupajo in so zadovoljni z njo. Kot pravi, se maksimalno trudi za dober in korekten odnos s pacienti. »Vemo, da imamo vsi ljudje dobre in slabe dneve, svoje osebne in službene težave, vendar se trudim, da se to čim manj pozna pri obravnavi pacienta, in upam, da mi to uspeva. Najlepše se zahvaljujem vsakemu pacientu, ki je glasoval zame, ker je to le še dodatna potrditev, da delam dovolj strokovno in s posluhom za ljudi, prav tako pa je seveda velika spodbuda za nadaljnje delo.«

Poudarja, da sta zanjo najpomembnejši vrednoti pravica in resnica – tako je bila vzgojena. In hvala bogu da je temu tako

Tisti ki jo poznajo so veseli, da je priznanje prišlo v prave roke. Celjani smo lahko ponosni nanjo.  Naj jo tisti od zgoraj  posebej varuje in ji nameni mnogo volje, potrpljenja  in znanja, ki ga bo še naprej namenjala  ljudem ki jo potrebujejo.

Vane T. Costa

 

Vir:mz&vtc

Foto:MZ

Mogoče vam bo všeč