Novinarska konferenca v Celju pred 28 kolesarsko dirko po Sloveniji
LokalnoSlovenijaŠportTurizem

Kolesarska dirka Po Sloveniji: Odlična pripravljenost. Tudi v Celju. Zmaga naj bo doma!

Danes je potekala zaključna novinarska konferenca  pred 28. mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji,  ki bo letos med 15. in 19. junijem.  Celje bo v središču kolesarske javnosti v petek, 17. junija, ko bo cilj na Starem gradu Celje. Tisti dan bo start v Žalcu, etapa pa bo potekala čez več občin Savinjske regije. Po vzponu čez Svetino na Celjsko kočo bo sledil spust v Celje in nato zaključni vzpon na Stari grad Celje.

Maša Puklavec STO, Janko Kos župan Žalca in Bojan Šrot župan MO Celje

Novinarske  konference  so se udeležili : župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, župan Občine Žalec Janko Kos, direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink in Maša Puklavec, namestnica vodje sektorja za področje medijskih kampanj in odnosov s tujimi javnostmi pri Slovenski turistični organizaciji.

Tudi ambasador Celja za dogodek kolesarske dirke Po Sloveniji, Tone Tiselj in župani sosednjih občin Savinjske regije, vključenih v etape 28. Kolesarske dirke po Sloveniji.

Tomaž Žohar iz braslovške občine, je vesel da so tudi njihovo občino vključili v letošnjo traso 3 etape dirke po Sloveniji.

Bojan Šrot o vlogi in prizadevanjih MO Celje o pripravi na kolesarsko dirko Po Sloveniji

Celje se že nekaj časa pripravlja na ta dogodek z različnimi promocijskimi aktivnostmi. Mesto je že okrašeno na več mestih so postavljena kolesa v značilni zeleni barvi , ki ponazarjajo zelen in trajnosten razvoj  samega mesta. Organizatorji pričakujejo veliko število navijačev.  Po besedah organizatorja dirke se pričakuje tudi možno slovensko zastopstvo. Ni se za bati da ne bodo imeli gledalci v publiki ob trasi za koga navijati. Mesto Celje je za promocijske  namene namenilo 50 tisoč EUR. Glavno besedo pri teh aktivnostih ima Zavod za turizem Celeia.  Tudi Žalec je vključen v ta  izjemen dogodek. Želijo si da pride nekaj tisoč ljudi na startu. Glede na popularnost tega športa se ni za bati glede publike in navijačev, meni žalski župan Janko Kos. Glavni organizator dirke  KK Adria Mobil in  njegov direktor Bogdan Fink je hvaležen da se občine ki so zajete v traso dirke po posameznih etapah z veliko vnemo in resnostjo lotevajo priprav k so potrebne za izvedbo celotne dirke.

STO bo   letos na Eurosportu izvedla oglaševalsko kampanjo. Glede na to da je to globalna televizija v svetovnem merilu. Eurosport doseže 200 milijonov gledalcev, sama dirka pa je  lansko leto dosegla  35 milijonov. To je čudovita promocija.

Bojan Šrot: Letos  pričakujemo veliko število navijačev zlasti zaradi naših asov, prvokategornikov v svetovnem merilu. Poleg Pogačarja bodo še Mohorič, Polanec, Tratnik, Novak in še kdo iz mlade garde. Cilj bo na celjskem Starem gradu.

Kolesarjev bo okrog 150 iz 22 klubov. Varnost kot prvina je pomembna za vsako dirko . Za to bo ob vseh trasah poskrbela slovenska policija in množica prostovoljcev Teh bo skupaj z policisti nekaj čez dva tisoč.

Pričakujemo odločno organizacijo in odlične vožnje, najbolj veseli pa bomo če bo zmaga ostala  doma.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno