Dogodki in prireditveEvropaSlovenijaŠportV fokusu

Naše trikratne zmagovalke bodo pričele 24 sezono WABA lige s tekmo proti bolgarski Montana 2003

Slavonski Brod je bil kraj kjer je potekala redna letna skupščina WABA lige, na kateri  je bil opravljen žreb za naslednjo  sezono 2024/2025. Pod okriljem WABA  asociacije bo tekmovalo 42 ekip in 8 držav.

Ženska jadranska košarkarska  liga-WABA liga vstopa že v svojo 24. sezono. Pod njenim okriljem bodo letos prvič izpeljali tudi WABA 2 ligo, najboljše pionirske ekipe iz regije bodo že 19. sezono igrale v pionirski U15 WABA ligi, kadetinje do 17 leta starosti pa bodo odigrale 13. sezono v kadetski U17 WABA ligi.

Udeleženke WABA lige v članski konkurenci

V WABA ligi bo letos sodelovalo 9 ekip. Poleg Cinkarne Celje še hrvaški prvak Ragusa iz Dubrovnika, hrvaški podprvak Trešnjevka 2009, bosanski prvak Orlovi iz Banja Luke, Budućnost Bemax , serijski prvak Črne Gore, bolgarska prvak Beroe iz Stare Zagore in podprvak Montana 2003, srbski finalist pokalnega tekmovanja Partizan ter ambiciozni hrvaški ligaš Zagreb, ki bo igral s posebnim povabilom.  Med njimi je kar 5 aktualnih državnih prvakov svojih držav, kar priča o tem, da bo liga v prihodnji sezoni še bolj kakovostna kot doslej.

Cinkarna Celje je trikratni zaporedni prvak lige in edini klub v regiji, ki je odigral vseh dosedanjih 23 sezon. Celjanke so skupaj s hrvaškim Šibenikom s petimi osvojenimi naslovi najuspešnejši klub v ženski različici ABA lige. Cinkarnarke bodo sezono odprle 2. oktobra, ko bodo gostile bolgarskega podprvaka Montano 2003.

Cinkarna Celje bo imela svoji ekipi tudi v pionirski in kadetski ekipi, kjer je za tekmovanje prijavljenih blizu 30 klubov iz 8 držav.

Skupščina WABA lige v Slavonskem Brodu

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje« Ponosni smo, da bomo še 24. sezono zapored prisotni na mednarodni sceni. Ob tem želim poudariti, da bomo ob Budućnosti iz Podgorice edini klub, ki bomo imeli svoje ekipe v pionirski, kadetski in članski kategoriji. Glede na prijave ekip nas letos zagotovo čaka še bolj naporna in zahtevna sezona kot so bile zadnje. Potrudili se bomo, da bomo celjsko in slovensko košarko tudi v prihodnji sezoni dostojno zastopali v konkurenci najboljših ekip iz širše regije.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: » Zelo se že veselimo nove sezone v WABA ligi, ki je za naš klub in razvoj naših mladih talentiranih igralk ključnega pomena. Glede na povratek nekaterih kakovostnih ekip bo liga v novi sezoni zagotovo še močnejša kot zadnja leta.  Posebnih rezultatskih ciljev si v tem tekmovanju nikoli nismo postavljali, seveda pa se bomo skušali prebiti na zaključni turnir najboljše četverice. Zavedamo se, da bodo vsi tekmeci proti nam, glede na to, da smo trikratni zaporedni prvaki tega tekmovanja, še posebej motivirani.«

 

ŽKK Cinkarna Celje že dolgo predstavlja sinonim za  razvoj, negovanje in pravilno selekcioniranje ter odločno predstavljanje ženske košarke v Sloveniji. Želimo jim uspešno sezono na vseh tekmovalnih nivojih. In še boljšo obiskanost tekem in vseh drugih dogodkov povezanimi  z košarko pri nas.

Vane T. Costa

Vir in foto: ŽKK Cinkarna Celje

 

Mogoče vam bo všeč