Nekategorizirano

Napuh, pobalinska odsotnost politične kulture ali, kako se Arsenovič dela norca iz Kanglerja

Danes je župan mestne občine Maribor Saša Arsenovič sklical tiskovno konferenco na kateri je klavrno, z veliko nenavadnih besednih zvez, napovedal dogajanje na drugi seji mestnega sveta, ki bo prihodnji teden potekala v dvorani generala Maistra, v Mariboru.

Po tem, ko je Arsenovič razdelil sedeže v nadzornem svetu, tudi najmanjšim strankam v mestnem svetu je natrosil drobtinice in pri tem v celoti izpustil drugo najmočneje zastopano stranko, listo Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije, je na današnji tiskovni konferenci s prezirajočim posmehom gospe Cekičeve povedal, da je Kanglerju ponudil dodatno predsedniško mesto v odboru za kmetijstvo za katerega Arsenovič misli, da ga razumejo in obvladajo.

Ob tem izrečenem stavku se je gospa Cekičeva pričela osladno in primitivno posmehovati, s čimer je pokazala splošno stališče skupine, kateri pripada, kar se odnosa do druge največje stranke v mestnem svetu in do kmetovalcev tiče. Takšnega obnašanja bi se morala Arsenovičeva ekipa vzdržati v javnosti in se zavedati, da s tem ne le škoduje svojemu osebnemu ugledu, škoduje tudi ugledu mestne občine Maribor in ljudi, ki v njem bivajo, ustvarjajo in delajo.

Ob tem se tudi Franc Kangler v svojem nagovoru, ki ga je objavil na družbenem omrežju Fracbook, kako je mogoče, da je Arsenovič tako zelo spremenil svoje obnašanje. Na predvolilnih soočenjih je namreč Arsenovič, tako Kangler, da je povezovalen in da je kompromisen človek, sedaj pa kaže popolnoma drugačno, predvsem izključevalno sliko. Prav tako je Kangler zaskrbljen nad sestavo nadzornega sveta MO Maribor, kjer Nova ljudska stranka nima niti enega svojega predstavnika, kljub temu, da je druga največja stranka v mestnem svetu. Posebej v oči bode, da Arsenovič svetnikov NLS ne obravnava enakovredno ostalim svetnikom.

Zadnje dni pa v oči bodejo naslovi naših novinarskih kolegov, kjer obravnavajo morebitni podžupanji. Naj spomnimo, da bi Arsenovič želel imeti kar štiri (4) podžupane. Celo njegov najzvestejši medij Večer, je v naslovu zapisal: Arsenovič bi imel kar štiri podžupane. Tako so nakazali, da tudi sami, v svoji medijski hiši opažajo nesmisle svojega kandidata. No, nadaljujemo z imeni dveh potencialnih kandidatk za tretjo in četrto podžupanjo (MOM lahko ima po statutu največ tri podžupane, četrtega bi moral potrditi s spremembo statuta). Kot navaja e-maribor sta to dve v rdečih številkah, Alenka Iskra in Cerarjeva Helena Kujundžić Lukaček.

Povzemamo pisanje portala e-maribor.si:

Alenka Iskra je nekdanja direktorica Term Maribor, ki so kasneje prešle v ruske roke, in bivša direktorica Rimskih term, ki so končale v stečaju, zdaj pa vodi zadrugo Kooperativa DAME, z.o.o., so.p. Med župansko volilno kampanjo naj bi se Iskra ves čas hvalila s podjetništvom (njena stranka SD med volilno kampanjo sicer nikoli ni javno podprla Arsenoviča, je pa to osebno storila Alenka Iskra), toda podatki iz javno dostopnih poslovnih baz nam kažejo precej drugačno sliko. Njena zadruga naj bi bila prezadolžena, vsa leta doslej “tolče” precejšnjo izgubo, denar pa črpa predvsem iz proračunskih virov. vir: požareport

Helena Kujundžić Lukaček, pa je ženska, ki so jo ponujali tudi bivšemu županu Fištravcu. Očitno zelo sposobna ženska za podžupanjo. A je tudi ta, potencialna podžupanja, ki naj bi bila prisesana na župana Arsenoviča, do novembra lani imela svoj s. p. H.A.N.D. – za izobraževanje ter psihološko in finančno svetovanje, toda – tudi ona – naj bi končala v rdečih številkah. vir: Požareport

Ob vsem napisanem lahko z povsem mirno vestjo sklepamo, da gre za reševanje vojaka »Ryana«. SD in SMC morata namreč poskrbeti za svoje ljudi, pa če tudi zato padajo trupla in glave ostalih. Pri podpori in reševanju svojih zvestih sledilcev sredstva niso pomembna.

Kam so izginila samohvalna zagotovila Arsenoviča, da je povezovalen in da si želi sodelovanja z vsemi akterji mestne politike, je samo še prazno vprašanje. Sedaj je na vrsti županov posmeh opoziciji in morebiti celo podtikanje polen, zaradi neuspehov županove ekipe, ki želi kot prva na svetu pod »streho« spravit kar celo strugo reke, ki teče skozi mesto. Ker imajo preveč denarja bodo to naredili kar z mostovi, da bosta bregova še bolje povezana. Zaznate kaj sarkazma v tem?

Komentarju Franca Kanglerja o dogajanjih v mariborski mestni hiši lahko prisluhnete na tej povezavi:

(https://www.facebook.com/franc.kangler/videos/333938140550100/)

Jure Žnidarič

Mogoče vam bo všeč