Janez Janša z podmladkom Kozjega
Dogodki in prireditveLokalnoPolitikaVolitvezanimivo

Na Vetrniku in v Kozjem je bilo živahno. Kozjani pripravili 12. pohod na druženje na Podlesnikovi domačiji.

Dan se je začel lepo. Za začetek spodbudna vremenska anpoved. Ostalo kar  je slediloje bilo  po pričakovanjih. Za ogrevanje na osrednji dogodek  so  med10:30 in 12.00 uro  odigrali nogometno tekmo med SDM Kozje in ekipo Celjske regije SDS. V dokaj izenačeni tekmi je zmagal podmladek SDS. Kot bi lahko rekli, zmagala je prihodnost. Še toliko več velja, da se na tem delu kozjanskega krepi pripravljenost mladih  da se  intenzivneje vključujejo  v kreiranje lastne prihodnosti.

Pohodnik na cilju, Vetrnik, Podlesnikova domačija

Po zaključeni nogometni tekmi so se zbrani podali na pohod na Vetrnik do Podlesnikove domačije, kjer je bil organiziran sprejem novih članov v stranko SDS s strani predsednika stranke Janeza Janše.

Nogometna tekma SDSM in Celjska regija z rezultatom v prid podmladku(Pri žogi Jan Gajšek)

Srečanje, že 12-tič  zapored v organizaciji OO  SDS Kozje,  se je nadaljevalo v prijetno druženje,  z izmenjavo mnenj in izkušenj v preteklem času. Prisotne  so nagovorili predsednik OO SDS Kozje Miloš Čepin, podpredsednik OO SDS Kozje Boštjan Prešiček, predsednik SDM Kozje Denis Žučko, predsednik Slovenske demokratske stranke in poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Janez Janša ter poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Anton Šturbej.

Janez Janša o stanju v državi o tem kako se lotiti dela za še boljše rezultate v prihodnjih mesecih na volitvah kio so pred nami

Na samem srečanju, ki je potekalo v neokrnjeni naravi med lepimi griči in vinogradi  Kozjanskega, je tekla beseda  tudi o prihajajočih volitvah za predsednika Republike Slovenije. Predsednik Janez Janša je pohvalil Kozjane za dobro opravljeno delo med kampanjo za volitev za poslanca v Državnem zboru Republike  Slovenije. Kot ej povedal njihovo delo je tudi pokazalo v izvolitvi poslanca Antona Šturbeja. V zgoščeni politični in vroči ter razburkani jeseni bo  potrebno vložiti še nekaj truda v izbor in izvolitev predstavnikov v občinske in mestne svete. Sama pomladitev odbora v Kozjem je lahko za zgled tudi drugam, da zaupajo mladim.

Novi člani so bili deležni čestitk s strani Janeza Janše za pravilno in zrelo odločitev.

OO SDS Kozje je predstavil program dela za obdobje 2022-2026, predstavili so se tudi kandidati za občinske svetnike v občini Kozje na prihajajočih lokalnih volitvah. Udeleženci srečanja pa vsekakor niso mogli tudi mimo pestrega aktualnega političnega dogajanja. Tukaj se je podala primerjava dela  vlade, ki jo je vodil Janez Janša in sedanjo ki jo vodi Dr. Robert Golob. Razlika je očitna v prid Janezu Janši čeprav je deloval v neprimerno težjih in zahtevnejših pogojih.

pogovor z Lukom Lekovškom, začetnikov utvarjanja SDS na teh koncih

Kljub na trenutke resnih in vsebinsko poglobljenih temah in pomislekih, veselje med tam prisotnimi je bilo več kot očitno. Pa tudi obljuba da se srečajo naslednje leto na 13. pohodu na  Vetrnik.

Srečanje se  zaključilo s prijetnim druženjem in dobro glasbo.

 

Vane T. Costa

Foto: vtc

 

Mogoče vam bo všeč