Nekategorizirano

Na Švedskem ni tako, kot prikazujejo naši levi mediji!

Vodilni TV medij v ZDA “Fox News” dne 19.4. 2020 objavlja prispevek, v katerem poroča, da je na Švedskem število umrlih za Covid-19 do vključno 19.4. 2020 poskočilo na 1540 oseb, s čimer je znatno višje od drugih skandinavskih držav – Danske, Norveške in Finske, in sicer tudi do 17 (sedemnajst) krat, medtem ko ima Švedska le 2 krat (dvakrat) več prebivalcev.  Če pa k temu dodamo še primerjavo med Švedsko in SLOVENIJO, pa je to razmerje za Švedsko še bolj katastrofalno, saj je število UMRLIH kar 20 KRAT VIŠJE, čeprav je po številu prebivalcev Švedska le cca 5 krat večja! Na švedskem je tzrenutno okuženih kar 14.777 ljudi, umrlo jih je 1580. Za primarjavo na Finskem imajo okuženih le 3868 ljudi, umrlo jih je 98, na Norveškem pa je okuženih 6514 ljudi, umrlo pa jih je 154.

 

Švedska, ki jo nekateri predstavljajo, kot državo upanja, kjer je v času svetovne  pandemije dovoljeno praktično vse in iz katere naši levičarski mediji kujejo zaroto proti naši vladi je sedaj končno prepovedala zborovanja, večja od 50 ljudi, zaprla srednje šole in univerze ter pozvala tiste, ki so starejši od 70 let ali drugače izpostavljeni večjemu tveganju od virusa, da se samoizolirajo, to je sicer mehkejši pristop, kot so ga sprejele številne druge države, a nevarnosti na Švedskem še ni konec. Predvsem skrbi podatek da so šole za mlajše otroke, restavracije in večina podjetij so ostale odprte in ustvarile so vtis, da Švedi živijo svoje življenje kot običajno.

Švedska je svoje ljudi pozvala, naj prevzamejo osebno odgovornost za pravila o socialni distanciranju, namesto da bi naročili zapor,  poroča AFP .

“Oblasti in vlada zanimivo niso verjeli, da bo epidemija sploh dosegla Švedsko,” je za prodajo povedal Bond Lundback, profesor epidemiologije na göteborški univerzi.

Švedska se je izstopala po tem, kar je Anders Tegnell , glavni epidemiolog države in vodilni strateg v boju za COVID-19, imenoval „nizkorazsežni“ pristop, ki je „veliko bolj trajnosten“ v daljšem obdobju. Upajmo, da bo k pameti prišla tudi Švedska. Število mrtvih se namreč veča iz dneva v dan.

 

Mogoče vam bo všeč