izobraževanjekoronavirusSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

Na javnih prireditvah in shodih od danes 16.8.2021 veljajo dokazila o PCT, določena v posebnem odloku

Vlada je izdala Odlok o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2. Odlok začne veljati 16. avgusta in velja do vključno 22. avgusta 2021. Vsebinskih sprememb pri omejitvi zbiranja ni.

Sprememba je le v delu, ki se nanaša na izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT), kot ga določa Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-Cov-2.

Udeleženci organiziranih javnih prireditev in javnih shodov morajo tako izpolnjevati pogoj PCT, kar dokazujejo z dokazili, določenimi v Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-Cov-2.

Pogoj PCT se sicer zahteva za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih ter nad 100 udeležencev na odprtih površinah. Za do 100 udeležencev na odprtih površinah pogoj PCT ni potreben, upoštevati pa je treba omejitev: en udeleženec na 10 kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci.

Omejitve zbiranja

Zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom je v Sloveniji začasno omejeno zbiranje ljudi. S tem zagotavljamo varnost državljanov in izboljšujemo epidemiološko stanje v državi. Več informacij je v temi Omejitve zbiranja.

 

vir: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/110108-na-javnih-prireditvah-in-shodih-veljajo-dokazila-o-pct-dolocena-v-posebnem-odloku

mib

Mogoče vam bo všeč