Nekategorizirano

Murskosoboški kriminalist zagovarja nošenje transparenta s sovražno vsebino

Eden izmed bralcev portala nova24 TV, katerega ime iz strahu pred maščevanjem hranijo v uredništvu omenjenega portala, pravi, da kriminalist zaposlen na Policijski upravi Murska Sobota na svojem Facebook profilu, kakor tudi pod objavami drugih večkrat neokusno komentira delo vlade in Ministrstva za notranje zadeve. “V tem primeru je s svojim komentarjem presegel vse meje dobrega okusa, vsekakor tudi policijsko etiko,” je kritično izpostavil bralec in pripel posnetek zaslona njegove objave.

Kriminalist Boris Borko je po besedah bralca portala Nove24 TV zadolžen za rajon območja Ljutomera. “Podobno počne še nekaj policistov iz Policijske postaje Ljutomer. V tem primeru je s svojim komentarjem presegel vse meje dobrega okusa, vsekakor tudi policijsko etiko. Sprašujem se, ali pristojni na Policijski upravi Murska Sobota ta dejanja podpirajo, ker očitno na neokusne in neetične objave svojih zaposlenih po družbenih omrežjih ne reagirajo. Strah me je, da bomo ljudje, ki se ne enačimo z njegovimi mnenji, z njegove strani nepošteno obravnavani. Prosim za strogo anonimnost, saj se bojim maščevanja,” je zapisal.

Glede na to, da je kriminalist pod objavo članka na temo izražanja grožnje s smrtjo na protestih zapisal komentar v smislu, da si sedaj človek niti pravega transparenta ne more narediti, človek upravičeno dobi vtis, da nima prav nič proti, da določeni ekstremisti po ulicah hodijo z napisi “smrt janšizmu” in s tem izražajo grožnjo s smrtjo. Marsikdo se tako v nadaljevanju upravičeno vpraša, če bi policist v postopku spoštoval načelo enakosti pred zakonom, ki jo določa policijski kodeks, v primeru, da bi imel opravka z nekom, ki je naklonjen aktualni vladi. 3. člen kodeksa namreč jasno navaja: “Policisti v postopkih skrbimo, da so vsem zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, izobrazbo, družbeni položaj ali katero koli drugo osebno okoliščino.”

 

Mogoče vam bo všeč