Nekategorizirano

Minister Vrtovec na ogledu izkopnih del predora Karavanke

Minister Jernej Vrtovec je na lokaciji ogleda poudaril: “Izvajalec in družba DARS zagotavljata, da bodo meseca maja leta 2025 vsa dela 2.cevi karavanškega predora zaključena. Želim si, da bi se dela še naprej opravljala učinkovito, hitro ter zlasti varno, saj vemo, da je potrebno dobro poskrbeti za varnost delavcev, ki prihajajo od daleč”.

“Želim si, da bi bilo čimveč slovenskih podizvajalcev, slovenskih gradbenih podjetij, vključenih pri gradnji tega predora, o tem sem spregovoril tudi z glavnim izvajalcem, družbo Cengiz Insaat. Družbi Cengiz se zahvaljujem, da je v korona krizi uspela zagotoviti delavce ter vso mehanizacijo na Karavankah” je še dejal minister Vrtovec.

Po besedah predsednika uprave DARS Valentina Hajdinjaka zaostanek za Avstrijci –  z njimi sodelujejo odlično – ne bo prinesel težav v prihodnje. To je potrdil tudi Asim Cengiz, član Cengizove uprave. “Prepričan sem, da bomo končali znotraj cene, ki smo jo dali, torej nekaj manj kot 100 milijonov evrov. Glede časovnice ste lahko kar mirni, dela namerava Cengiz končati pred letom 2025,” je napovedal Cengiz.

Mogoče vam bo všeč