Nekategorizirano

Milan Kučan zahteval popravek: Zgodba o Francu Pukšiču in lažeh

Teden dni nazaj je bila na šestih slovenskih regionalnih TV postajah objavljena oddaja Sreda v sredo, v kateri je bil sogovornik novinarja Borisa Cipota nekdanji državnozborski poslanec, v DZ je prebil pet mandatov in nekdanji destrniški župan Franc Pukšič. Oddaja s Francem Pukšičem je naložena tudi na našem spletnem časopisu V FOKUSU, kakor tudi intervju v tekstovni obliki. Franc Pukšič je med drugim spregovoril tudi o izsledkih preiskovalne komisije o oškodovanju družbenega premoženja, katere član je bil med leti 1996 in 2000. Med drugim je dejal:” Zelo daleč smo pri preiskovanju prvega vala kraje družbenega premoženja prišli v preiskovalni komisiji med leti 1996 in 2000. Mi smo že takrat jasno ugotovili obseg kraje v Elanu, Smelta, Tama, Metalne, Hidromontaže….pa tudi postregli  z imeni in priimki tistih, ki so se okoristili. Če bi takrat mediji in za to pristojne preiskovalne inštitucije opravili svoje delo dvomim, da bi prišlo še do druge kraje, ki pa je po ugotovitvah Logarjeve komisije več kot grozljiva. Mi smo  na preiskovalni komisiji  na laži ujeli takratnega predsednika Milana Kučana, pa se ni zgodilo nič. Če bi takrat prej omenjene inštitucije nekoga prijele in ga obsodile, bi se kraja prav gotovo ustavila. Danes pa se gospodje direktorji bankirji, ki so preko takšnih in drugačnih vzvodov  dobesedno pokradli desetine milijonov evrov,  mirno sprehajajo namesto, da bi sedeli za zapahi.”

Besede, ki jih je Franc Pukšič izrekel o nekdanjem predsedniku RS Milanu Kučanu, so slednjega zmotile do te mere, da nam je poslal zahtevek za objavo popravka. 

 

ZGODBA O FRANCU PUKŠIČU IN LAŽEH

Preiskovalna komisija pod vodstvom Franca Pukšiča o zlorabah v Elanu je žal klavrno končala svoje delo.

Nekdanji vodja finančnih poslov Elana Pavel Koder je namreč kot priča jasno in kategorično zanikal, da bi bil Milan Kučan prejel kakršna koli darila od Elana. S tem je v celoti sesul preiskovalni konstrukt Franca Pukšiča. Na kraju, kjer je lažno pričanje kaznivo z zaporom do dveh let, Koder pač ni hotel ponoviti lažnih konstruktov, ki naj bi jih pred tem dajal novinarjem.

Franc Pukšič je kot preiskovalec na komisiji obnemel. Zato pa je toliko zgovornejši zdaj, ko so dejstva že malo zbledela in ko poskuša obnavljati stara namigovanja. Smešna je njegova trditev, ki jo je dal V Fokusu 28. marca 2018, da je Milana Kučana »preiskovalna komisija ujela na laži«. Na laži so bili ujeti drugi, kar je zlahka preverljivo, saj je pričanje dostopno na spletni strani predsednika republike.

Velja pa se ob tovrstnem početju zamisliti, ali je naša država sploh lahko uspešna, če politiki nojevsko vztrajajo na namišljenih okopih in lažeh, tako kot to počne Franc Pukšič.

Milan Kučan

Mogoče vam bo všeč