Nekategorizirano

Miklavžev šahovski turnir SDS z najbolj kvalitetno zasedbo doslej

V soboto, 8, decembra 2018je potekal že 5. Miklavžev šahovski turnir SDS, ki se ga vsako leto udeleži več članov in članic Slovenske demokratske stranke, odličnih igralcev in ljubiteljev šaha.

Vse udeležencem  je tokrat tudi vreme bilo dober zaveznik. Uvodoma  sta  udeležence  pozdravila  predstavnika soorganizatorjev  in sicer Stanislav Grbić iz Športnega foruma SDS ter Leon Podlinšek, predsednik Mestnega odbora SDS Celje. Člani in članice SDS so ponovno dokazali, da ob vseh obveznostih, ki jih imajo na različnih področjih, lahko najdejo čas tudi za športna udejstvovanja. Med igralci kraljeve igre je bilo kar nekaj odličnih šahistov, nekateri pa so na najboljši poti, da to še postanejo. Med udeleženci smo lahko spremljali dr. Milana Zvera, evropskega poslanca  ter odličnega igralca te starodavne igre.

V konkurenci šahistov posameznikov po sistemu Berger so zmagovalci vsi, razvrstitev in pokale za najboljše uvrstitve pa so prejeli naslednji šahisti:

za 1.  mesto mag. Božo Štucl iz MO SDS Celje,

za 2. mesto Franc Pešec iz OO SDS Šentjur,

za 3. mesto Janez Pešec  iz OO Šentjur.

V kategoriji za najstarejšega udeleženca turnirja je prejel pokal gospod Tone Lipovšek

Za najmlajšega udeležena turnirja pa  10  letni Tristan Zver Šuligoj.

Mestni odbor SDS Celje in Športni forum SDS sta se tudi tokrat izkazala za uspešna organizatorja Miklavževega šahovskega turnirja SDS. Zahvala velja vsem udeležencem, tistim, ki so že bili udeleženci turnirja ter vsem, ki so se ga letos udeležili prvič. Že danes pa vabljeni vsi šahisti in šahistke,  še posebej mladi in mladi po srcu, da se naslednje leto udeležite turnirja v še večjem številu in s seboj pripeljete tudi svoje znance in prijatelje.

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč