MO Celje so obiskali predstavniki iz srbske Ćuprije (Foto.MOC)
Dogodki in prireditveLokalnoPolitikaSlovenijaZunanja politika

Mednarodno sodelovanje: V Celju v gosté prišel predsednik Občine Ćuprija z delegacijo

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je danes na občini sprejel delegacijo iz pobratenega srbskega mesta Ćuprija. Predsednik Občine Ćuprija Jovica Antić je na spoznavnem obisku v Celju skupaj s podpredsednikom občine, načelnico občinske uprave in vodjo svojega kabineta.  To pa je bil obisk o katerem se je govorilo večkrat, pa do realizacije je prišlo šele sedaj.

Delegacija iz Ćuprije v Celje, kot pravijo na MO Celje, je  prispela včeraj,  in bi si naj že ogledali  mestno jedro in Pokrajinski muzej Celje ter  Mesto pod mestom. Na današnjem sprejemu pri županu Matiji Kovaču so se pogovarjali o možnostih obuditve sodelovanja med mestoma. Največ potenciala vodstvi obeh občin vidita na področjih kulture, športa in mladine. Želijo si, da bi se povezali z Mladinskim centrom Celje, saj tovrstne organizacije Ćuprija še nima. Mesto je poznano po kulturnih ustvarjalcih in prireditvah, zato bi se tudi na tem področju lahko vzpostavilo dobro sodelovanje.

Del pogovorov z njimi je o morebitnih oblikah sodelovanja  je opravil Leon Podlinšek,  predsednik  komisije z mednarodno sodelovanje pri Mestnem svetu  MO Celje.

Jovica Antić je izrazil zadovoljstvo nad spoznavnim srečanjem. Veseli se poglobitve sodelovanja in izmenjave izkušenj. Župana Matijo Kovača in sodelavce je že povabil na obisk ob prazniku občine, ki ga v Ćupriji obeležujejo v mesecu oktobru. Predsednik se je vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje.

Vpis ćuprijskega župana v Knjigo časnih gostov na MOC)

Predpostavka je da se bo to sodelovanje izkazalo in pokazalo v konkretnih oblikah in z pogostostjo in intenziteto o katerih je bilo spregovorjeno kar nekaj besed in želja da bi to zares bilo tako.

 

Celje in Ćuprija sta pobratena od leta 1966, v letu 2010 pa smo podpisali sporazum o obnovitvi pobratenja. Da bo le kaj konkretnega in koristnega za obe zainteresirani  strani.

Vane  T. Costa

vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč