Nekategorizirano

Mednarodna konferenca . Evropska akcija za pametne vasi – za svetlejšo prihodnost podeželja v EU

Evropska unija odgovarja na izzive razvoja podeželja s konkretnimi ukrepi, zajetimi v EU akciji za pametne vasi. Jutri se na Bledu v Rikl Balance hotelu prične mednarodna konferenca, kjer bodo udeleženci raziskovali te ukrepe ter druge priložnosti, ki bodo popeljali evropsko podeželje v pametno prihodnost.

Gostitelja mednarodne konference sta Violeta Bulc, Evropska komisarka za promet in Franc Bogovič, Poslanec Evropskega parlamenta, udeležence konference pa bo pozdravil tudi dr. Miro Cerar, predsednik vlade v odstopu. 

Pogovor z evropskimi komisarji in poslancema Evropskega parlamenta: Evropska akcija za pametne vasi , in sicer z Violeto Bulc, evropsko komisarko za promet,  Philom Hoganom, evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja, z Mariyo Gabriel, evropsko komisarko za digitalno gospodarstvo in družbo [Video nagovor], Francem Bogovičem, poslancem Evropskega parlamenta (Poslanska skupina EPP) in  Tiborjem Szanyijem, poslancem Evropskega parlamenta (Poslanska skupina S&D). Razprava bo potekala na treh istočasnih panelih, in sicer o mobilnosti na podeželju, prihodnosti SKP in pametnem kmetovanju ter o digitalnih inovacijah in novih tehnologijah za dobrobit podeželja. 

Mogoče vam bo všeč