Nekategorizirano

Medicop z novo tovarno povečal zmogljivosti za 50%

Družinsko podjetje Medicop, proizvajalec medicinsko opremo in opremljevalec reševalnih vozil, je uradno predstavilo nov skladiščno razvojni center, ki ga je z 900 tisoč evri subvencij za nova delovna mesta sofinanciralo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Medicop ima že več kot štiridesetletno tradicijo. Ustanovila sta ga zdaj že pokojna  starša zdajšnjega lastnika in generalnega direktorja Petra Podlunška. Z leti je podjetje postajalo vse pomembnejši igralec na področju specialne medicinske opreme in opremljanja reševalnih vozil.

Na tiskovni konferenci pred samo svečano otvoritvijo, na kateri so predstavili tudi bilanco razvojnega zakona o Pomurju, ki se po devetih letih končuje, je Peter Podlunšek dejal, da so na tem področju postali mednarodno uveljavljena blagovna znamko za medicinsko opremo in reševalna vozila. “Zato je bila investicija v smislu konkurenčnosti nujno potrebna. Pred sedmimi leti smo začeli razmišljati o tem, da nov objekt ni le želja, ampak tudi nuja. Pri stavbi, ki jo predstavljamo danes, gre za največjo celovito investicijo v zgodovini podjetja,” je ob tem povedal Peter Podlunšek. Njihove produkte namreč uporabljajo bolnišnice in zdravstveni domovi v šestdesetih državah po vsem svetu. Medicop sodi med pet najpomembnejših proizvajalcev medicinske opreme na svetu. 

Izvršni direktor Medicopa Tadej Ružič pa je predstavil sam potek gradnje nve tovarne v severni obrtno podjetniški coni. Zgrajena je bila v letu dni, celotna naložba pa je veljala 7,5 milijona evrov. “Na ta način smo povečali naše zmogljivosti za 50 odstotkov,” je dejal Ružič. Ob tem je povdaril, da jim je z 900 tisoč evri subvencij za nva delovna mesta stopilo nasproti Ministrstvo za gospodarstvo. Pogoj je bil, da do leta 2022 zaposlijo 23 novih sodelavcev. “Vendar smo ga že sedaj skorajda dosegli, saj smo trenutno pri številki devetnajst novo zaposlenih,” je še dejal Tadej Ružič.  Težav s kadrom nimajo, je dodal,  med drugim se k njim na delo vozijo tudi iz drugih koncev države.

V otvoritvenem nagovoru pa je minister zagospodarstvo Zdravko Počivavšek dejal, da mora država skrbeti za to, da se področja, ki so bolj oddaljena od Ljubljane, razvijajo bolj skladno in enakomerno. To še posebej velja za Pomurje, kjer je nezaposlenost še vedno krepko nad slovenskim povprečjem.

Mogoče vam bo všeč