Nekategorizirano

Med okuženimi s covid-19 tudi mariborski župan Saša Arsenović

Spletni poral politikis.si poroča, da je danes hitri test na korona virus opravil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je pri njem potrdil okužbo. Župan se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče. Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, so sporočili iz županovega kabineta.

Arsenovič se počuti dobro, vse Mariborčanke in Mariborčane pa poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov, so dodali.

Zaradi stika z županom bodo od četrtka dalje v samoizolaciji tudi štirje poslanci državnega zbora: Andrej Rajh (SAB), Franc Trček (SD), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) in Dejan Kaloh (SDS).

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili z njim v neposrednem stiku, bodo od četrtka v karanteni na domu in si bodo po najboljših močeh prizadevali za nemoteno delo Mestne občine Maribor.

Podžupan Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. Če bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten, in bo v četrtek prevzel nadomeščanje župana.

Mariborska občina bo od ponedeljka delo od doma uvedla tudi za nekatere druge zaposlene. S tem želijo zagotoviti normalno poslovanje in tudi ustrezno ločenost sodelavcev po pisarnah, so še zapisali v županovem kabinetu.

Mogoče vam bo všeč