Nekategorizirano

Matej Tonin: Barabija se ne sme izplačati

Kakih dva tisoč udeležencev, članov, podpornikov in simpatizerjev je v Ajdovščino privabil 16. redni tabor NSI – Krščanske demokracije. Med gosti sta bila tudi brata Podobnik, Janez in Marjan ter Marjanov tast, starosta slovenske pomladi Ivan Oman. Osrednji govorec tabora je bil predsednik NSi mag. Matej Tonin. Za uvod je zbranim postregel z zadnjimi javnomnenjskimi anketami, ki napovedujejo zgodovinski rezultat  NSI, ki bo po njegovih besedah pozitivno presenečenje volitev. Da imajo za kaj takega zmagovoto formulo za uspeh, in to je članstvop NSi, najboljši predvolilni programmed vsemi strankami in izjemne kandidate za poslanske položaje.

“Barabija se ne sme izplačati,” je dejal Tonin in izpostavil ključne naloge, ki jih bo NSi kot porok normalnosti uresničila v koaliciji. V vsaki vladi, naj bo to desno ali levosredinska,  bo NSi poskrbela, da vlade ne bo odnašalo v kakršno koli skrajnost. Prav tako je garancija, da delo spet postane vrednota, garancija za odpravo predolgih čakalnih vrst v zdravstvu in za učinkovito zaseganje nezakonito pridobljenega premoženja. 

Tonin je izpostavil tri zaveze, ki jih namerava NSi uresničiti, če bo v novi vladi. Do 1. januarja 2020 tako nameravajo zmanjšati čakalne dobe v zdravstvu na dopustno raven, zvišati neto plače zaposlenim za vsaj 50 evrov na mesec in pospešiti postopke za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja. Kot je napovedal Tonin, bodo, če teh ciljev ne izpolnijo, iz koalicije takoj izstopili, saj ne bi imelo smisla vztrajati v njej. Ob koncu nagovora se je podpisal pod volilno zavezo.

Mogoče vam bo všeč