Dogodki in prireditvePolitikaSlovenijaVolitve

Marku Zidanšku še en mandat v Državnem svetu Republike Slovenije

Na volilnih zborih včeraj in danes je bila izvoljena nova sestava državnega sveta. Med 40 novoizvoljenimi svetniki jih je 16 v svetniških klopeh sedelo že v zadnjem mandatu. Dosedanji predsednik DS Alojz Kovšca je ostal pred vrati.

Volitve so precej prevetrile vrste svetnikov, ki zastopajo lokalne interese. V državnem svetu jim pripada 22 mest. Za nov mandat se je potegovalo 14 dosedanjih svetnikov, vnovič jih je bilo izvoljenih sedem, med njimi podžupan Ljubljane Dejan Crnek ter župana občin Zagorje ob Savi in Ivančne Gorice Matjaž Švagan in Dušan Strnad. Še en mandat bodo svetniki tudi Milan Ozimič, Bojan Kekec, Rajko Fajt in Marko Zidanšek.

Narodni dom v Celju med potekom glasovanja

Zadnji med njimi, mag Marko Zidanšek, je včeraj v Narodnem domu v Celju kjer je potekalo glasovanje elektorjev iz 5. Volilne enote, premočno zmagal v konkurenci še dveh protikandidatov iz 5. Volilne enote. Od 49 prisotnih je zanj glasovalo 40 elektorjev,  da  tudi  v naslednjem mandatu  zastopa in zagovarja lokalne interese. Kot kaže izid, je  to počel zelo dobro.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč