Nekategorizirano

Marjan Ferjanc: “Če bi sodili in presodili po pravici, sem prepričan v zmago in svoje zadoščenje«

Marjan Ferjanc, nekdanji poslovni direktor Celjske bolnišnice,  toži bolnišnico, ker ga je svet zavoda novembra leta 2017 razrešil iz krivdnih razlogov. Svetniki so mu takrat očitali nepravilnosti pri prevedbi plač in nepravočasno oddajo finančnega načrta bolnišnice.  Ferjanc ocenjuje, da je bila njegova razrešitev politična motivirana.

Mag. Marjanu Ferjancu, ki bi se mu tretji mandat iztekel prihodnje leto, je v sredo  na celjskem delovnem sodišču povedal, da so njegovo razrešitev pripravljali že nekaj časa, čeprav je bil leta 2016 ponovno imenovan za direktorja celjske bolnišnice. Kot je dejal, so pravzaprav iskali dlako v jajcu da bi le izpraskali   nekaj. V času njegove zamenjave je bila bolnišnica v dobri kondiciji, bila je zanimiva za vladajočo politiko in nastavitve svojega kadra, predvsem politično primernega in upogljivega iz materiala ki se prepogiba po volji politike in bog ne daj na podlagi čiste strokovnosti in empirike.

» Na včerajšnji prvi obravnavi se zadeva ni  premaknila  z mrtve točke. V kratkem bo tudi druga obravnava potem bomo vedeli več«,  je delal protizakonito odstavljeni poslovni direktor  SB Celje, Mag.  Marjan Ferjanc. »Moj namen z to tožbo je ugotoviti  in potrditi da sem proti zakonito odstavljen in zamenjan. Pričakujem,  da  bom na podlagi te sodbe dobil tudi razliko v plači za čas od odstavitve do sedaj. Šele na to lahko vlagam še ostale civilne tožbe za preostale vrste oškodovanj ali izgubljenih dohodkov« . Delovno pravna zakonodaja po mojem, v kolikor bo vse korektno  v zvezi z tožbo in s tem povezanimi odškodninami, bo zagotovo na moji strani.  Mimogrede sedanja poslovna direktorica Margareta Zakošek Guček je na svoj položaj prišla nezakonito kar potrjuje odločitev sodišča na prvi stopnji. V kolikor bo to potrjeno na drugi stopnji, bo menjava, ki bo izvedena z izborom drugega ali z ponovnim razpisom.  Na vprašanje  ali  se bo v situaciji ki bi nastala  takrat  prijavil ponovno,  je dejal da »v  tem  trenutku o tem ne razmišljam ter da mi bo v danem  trenutku   zadostovala  presoja o nezakonitosti menjave z političnimi motivi taistega početja in   primerno  finančno satisfakcijo«
Kasneje pa se ne ve, glede na to da je v dobri kondiciji in zadostni motivaciji, da se loti in izvaja odgovorne in vsebinsko bogate ter zahtevne naloge.

Vane K Tegov

Mogoče vam bo všeč