Nekategorizirano

Mariborski župan Arsenovič “sklepal” koalicijo z dvanajstimi strankami in listami

Predstavniki 10 svetniških skupin v Mestnem svetu Mestne občine Maribor so danes v poročni dvorani Mestne hiše Rotovž podpisali koalicijski sporazum. Podpisnikov bi moralo biti 12, a manjkala sta Stojan Auer iz LPR in Melita Petelin, ki naj bi bila zadržana. Poleg županove Liste “Arsenovič za Maribor” so v koaliciji še: SMC, Liste kolesarjev in pešcev, Liste za pravičnost in razvoj, Liste Melite Petelin, Levice, Gasilcev Maribora Neodvisna lista, Desus-a, NSi-ja, Liste mladih, Stranke mladih Zeleni Evrope.

Najbolj presenetljivo je v koaliciji pristala tudi LPR, oz. Lista za pravičnost in razvoj Stojana Auerja, ki je pred leti celo kandidiral  na listi SDS za državnozborske volitve. Zakaj presenetljivo? Vedno glasna Lidija Divjak Mirnik in Stojan Auer sta v mestnem svetu zagovarjala načelnost, transparentnost, poštenje in prizadevanje za ranljive skupine.

Odkod dvoličnost in zanimiv molk članov Liste za pravičnost in razvoj, ko se na občini sprejemajo čudne odločitve? No mogoče pa ima pri obnašanju LPRjevih svetnikov poleg kaj tudi predsednik LMŠja Marijan Šarec, saj ga baje njegova poslanka in mestna svetnicaLidija Divjak Mirnik ne more prehvaliti.

A glej ga zlomka. Kot bi se nekaj premaknilo v glavah, ali pa v razmišljanju. Drugače ne moremo razumeti, da mestna svetnika LPRja nista dvignila glasu pri napovedanem povišanju komunalnih storitev. Niso pri razmetavanju denarja za obnovo županove pisarne, niti pred napovedano spremembo statuta občine, kjer bi si Arsenovič lahko privoščil kar štiri podžupane. Prav to se Niti Auer niti Mirnikova nista oglasila pri napovedi novih članov KVIAZa, kjer je Arsenovič gladko prezrl opozicijo. Molk s strani LPRja je bil tudi takrat, ko se je Arsenovič odločil, da bo lahko kar županov podpornik Saša Prelič novi občinski nadzornik.

Maribor čaka še veliko izzivov, veliko pozitivne energije, sproščenosti, predvsem pa poštenja. Če nam bo to lahko zagotovila ta koalicija bomo videli čez nekaj časa. Vsekakor pa stranke, ki se obračajo po vetru niso nikoli bile najbolj zanesljive.

Očitno je nekaj hudo narobe, tudi z našim volilnim sistemom, ko si pozabljen od volilcev, vseeno lahko krojiš usodo ljudi.

SIFA e-maribor.si

Mogoče vam bo všeč