Dogodki in prireditveSlovenijaTurizemV fokusu

Mariborski hostel Pekarna drugič postal najgostoljubnejše mladinsko prenočišče v Sloveniji

Na slavnostni razglasitvi zmagovalcev ( 12.10.2021) letošnjega natečaja “Moja Slovenija – lepa in gostoljubna”, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije, je mariborski Hostel Pekarna v kategoriji mladinskih prenočišč prejel prvo nagrado za najgostoljubnejše prenočišče v državi.

Ekipa Hostla Pekarna (HOP), ki je nedavno praznovala 10. rojstni dan, je včeraj prejela še eno pomembno potrditev kakovostnega dela – prvo mesto in naslov “Najgostoljubnejše mladinsko prenočišče” na letošnjem natečaju “Moja Slovenija – lepa in gostoljubna”, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije. V svoji argumentaciji je žirija izpostavila, da ob lepo urejenih namestitev hostel aktivno sodeluje pri raznoraznih dogodkih in aktivnost, gostom ponuja temastske sobe z zgodbo in nadstandardne apartmaje z lastno kuhinjo in kopalnico, ter možnost skupnih prostorov za druženje in razgibane aktivnosti na hodnikih.

Zmagovalno nagrado sta v imenu ekipe HOP-a in Mladinskega kulturnega centra Maribor prevzeli receptorka Maja Stoporko ter direktorica MKC Maribor Marja Guček, potem ko je hostel na istem natečaju letos že osvojil tudi 2. mesto po izboru publike na osnovi spletnega glasovanja, ki se je zaključilo v septembru. HOP je sicer prvo mesto po izboru strokovne žirije že osvojil leta 2017, v letih 2016, 2019 in 2020 pa se je uvrstil na odlično 2. mesto.

MAJA STOPORKO, RECEPTORKA HOSTLA PEKARNA

“Ob 10. obletnici obstoja hostla, ki smo jo praznovali pred kratkim, smo vsi malo pogledali v preteklost. Kako se je začelo, kako smo iz leta v leto izboljševali hostel, da je postajal vedno bolj priljubljen, zanimiv in domač za goste. In uspeli smo! In potem se je zgodil Covid-19. Kljub izgubi nekaj kadra in zaprtju se nismo predali. Še več – v tem času smo se povezali z še več lokalnimi ponudniki ter pridobili naziva “Kolesarjem in pohodnikom prijazna namestitev”. In danes, ko se gostje počasi vračajo se zavedamo, da smo naredili ogromno. Ne le da smo ostali in preživeli. V najbolj ranljivem času smo po mnenju TZS postal še najlepše in najgostoljubnejše mladinsko prenočišče, na kar smo v tem času še toliko bolj ponosni. To za nas pomeni potrditev, da delamo dobro in nam daje zagon za naprej. Za ustvarjanje novih zgodb in lepih spominov. Ta nagrada je od nas vseh. Zaposlenih, zunanjih partnerjev in ta nagrada pripada vsakemu gostu posebej. Vsak od nas je del zgodbe hostla Pekarna in vsak od nas je zaslužen za to, da leta 2021 ponosno nosimo naziv najlepše in najgostoljubnejše mladinsko prenočišče v Sloveniji.”

MARJA GUČEK, DIREKTORICA MKC MARIBOR

“V začetku leta je Hostel Pekarna postal kolesarjem in pohodnikom prijazna namestitev, zaključiti leto z nazivom “najlepši in najgostoljubnejši” hostel v Sloveniji pa je potrditev, da potekata delo in razvoj hostla v pravi smeri. Oseben stik z gosti, pogovori z njimi zakaj so izbrali Maribor, zakaj so izbrali Hostel Pekarno, če ter kako jim lahko pomagamo pri tem, da se bodo domov vrnili z nasmehom na obrazu, je naše vodilo. Veseli ter ponosni smo, ko slednje prepoznajo tudi drugi! Naziv “najlepši in najgostoljubnejši” hostel v okviru akcije Turistične zveze Slovenije je Hostel Pekarna, s katerim upravlja Mladinski kulturni center Maribor, prejel tudi v letu 2017, vendar nam letošnje priznanje zaradi težkih let 2019 in 2020 pomeni res veliko. Verjamemo, da bo pridobljeni naziv rezultiral v povečanem številu gostov in da se bomo tako po številu nočitev še malo približali rezultatom izpred časa epidemije. Zato izrekam vabilo vsem, da obiščete Maribor in noč (ali dve) preživite v najlepšem in najgostoljubnejšem hostlu – Hostlu Pekarna. Z namenom hostel približati ljudem, smo za vas pripravili tudi več nagradnih iger z brezplačnimi nočitvami in drugimi nagradami.”

Praznujemo in nagrajujemo

Hostel Pekarna v okviru praznovanja 10. obletnice vse do konca leta 2021 podarja 10% popust na vse nočitve in vabi k domišljijskem likovnem natečaju pod naslovom »100-ka«, ki temelji na domišljiji vsakega posameznika. Vsak, ki bo narisal ali naslikal, kako bo Hostel Pekarna izgledal ob 100. obletnici, sodeluje v likovnem natečaju za glavno nagrado – brezplačno nočitev za dve osebi s samostojnim odkrivanjem Maribora s pomočjo vrečke Mini Adventures, dvema kartama za obisk Botaničnega vrta Univerze v Mariboru ter dvema povratnima kartama za gondolo na Pohorje.

foto: Žan Lebe

foto: Žan Lebe

Več informacij na https://mkc.si/hostel-pekarna

Mogoče vam bo všeč