Marčni sejmi so končani(Foto: Celjski sejem)
Dogodki in prireditveEvropaGospodarstvoLokalnoSlovenijaTurizem

Marčni sejmi v Celju so se zaključili: »Celjski sejem se je postavil ob bok največjim sejmom v tujini«

Ob zaključku petih marčnih sejmov se da  ugotoviti, da je Celjski sejem z marčnimi sejmi navdušil vse obiskovalce in razstavljavce in se je z organizacijo postavil ob bok največjim sejmom v tujini.

 

Na 3-dnevnih marčnih sejmih so gostili 305 razstavljavcev iz 25-ih držav. V treh dneh se je zvrstilo več kot 120 dogodkov, prikazov in predavanj ter najrazličnejših tekmovanj.

 

Pri številu obiskovalcev prav tako  beležijo izjemen odziv. Če je bilo  pred začetkom marčnih sejmov napovedanih med 15.000 in 20.000 obiskovalcev, zdaj ob zaključku sejmov z veseljem sporočajo, da je bila  dosežena zgornja meja njihove  napovedi, kar pomeni da so dosegli  okoli 20.000 obiskovalcev, kar pomeni, da se po številu obiskovalcev ponovno približujejo času pred epidemijo.

 

Tokrat so pripravili kar tri strokovne sejme, čebelarstvo, lovstvo in ribištvo, ki se s svojim močnim sporočilom po varovanju narave odlično dopolnjujejo z našo sejemsko zgodbo trajnosti in promoviranja zelene energije. Strokovni sejmi so gostili številne goste iz tujine, pripravili so številna strokovna srečanja, predavanja in okrogle mize.  Strokovna srečanja in okrogle mize so gostili v Kongresnem centru Celje, kjer so z brezhibno urejenimi kongresnimi dvoranami poskrbeli, da so vsi dogodki potekali nemoteno in na najvišjem možnem nivoju.

Kmalu,  oziroma čez en mesec  bo tukaj spet živahno. Prihaja mednarodni industrijski sejem.

Vane T. Costa

vir in foto: Celjski sejem

Mogoče vam bo všeč