Policijski radar(foto:policija.si)
črna kronikaČrna kronikaLokalnoprometSlovenija

Celjska »Fitipaldija« na delu. Prometni policisti tudi. Voznika osebnih vozil krepko prekoračila hitrost

Med izvajanjem poostrenega nadzora  cestnega prometa, so policisti  Postaje  prometne  policije  Celje,  ugotavljali morebitne  prekoračitve  hitrosti  vožnje.  V  času  trajanja  nadzora  so  zaznali  17 kršitev prekoračitve v naseljih.

V  Štorah,  so  pri  omejitvi hitrosti 50 km/h, zaznali dva voznika, ki sta krepko prekoračila hitrost.

Eden  od  njiju  je  vozil  107  km/h,  kar  pomeni,  da  je z upoštevanjem varnostne razlike, hitrost vožnje prekoračil za 50 km /h. Obravnavali  so tudi voznika začetnika, ki je pri omejitvi hitrosti 50 km/h vozil 100 km/h.

Zoper  oba voznika so podali obdolžilna predloga na Okrajno sodišče v Celju in    predlagali  začasna  odvzema  vozniških  dovoljenj,  do  odločitve  o prenehanju  veljavnosti  vozniškega  dovoljenja.  Oba  voznika  sta  namreč storila  prekrška  zoper varnost cestnega prometa, za katera sta predpisani stranski  sankciji  kazenskih  točk,  zaradi  katerih  se  po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

»Odlično«! Zagotovljena »odsotnost« s prometnih površin. Ali bo v resnici tako?

Policisti  Postaje  prometne  policije  Celje  so  obravnavali tudi voznika osebnega  vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar  so  mu vozilo zasegli. Vozilo, ki ga je vozil, ni bilo registrirano, na  vozilu  je  imel  nameščene  registrske  tablice,  ki pripadajo drugemu vozilu.  Hitri  test  na prisotnost prepovedanih drog  pa je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom amfetaminov.

Sankcioniranje in morebitno  kasnejše upoštevanje sta edina ventila za korekcijo vedenja tovrstne »dodane » vrednosti v prometu. Ali se bo kdaj zgodilo nekaj kar bo vplivalo na spremembe v  odklonilnem vedenju  v prometu in  izven njega?

Sam bog ve!

Vane T. Costa

vir :puc@vtc

foto: policija.si

Mogoče vam bo všeč