Trgovina Galazio v Atenah(foto: ekathimerini)
Črna kronikaEvropaSlovenijazanimivo

Nevarno: «Ruski vohuni, dejavni v Evropi, vključno z Grčijo«

Medtem ko divja vojna v Ukrajini, evropske oblasti odkrivajo vzporedna življenja in lažne identitete ruskih vohunov po vsej celini, vključno s Švedsko, Poljsko, Avstrijo in Grčijo.

 

Prejšnji četrtek je grška obveščevalna služba (EYP) objavila tajne dejavnosti Rusinje Irene S., ki je vsaj od leta 2018 v Grčiji živela pod lažnim imenom Maria Tsalla. Imela je sedež v atenskem okrožju Pangrati in je vodila trgovino s pleteninami na ulici Arrianou, vendar je januarja odšla v Rusijo.

 

»Odštevanje do njene razkritosti se je začelo po odkritju poskusa tretje države, da bi pridobila dostop do osebnih podatkov umrlih grških državljanov, kar je mednarodno znana in uveljavljena praksa, ki jo obveščevalne službe določene tuje države uporabljajo za ustvarjanje posebne kategorije vohuni,« so v četrtek sporočili iz EYP.

Slovenijo  so spregledali ali pa jo  štejejo za  naravno zaledje za ruska vohunska  »gnezda«. Četudi se  nekaj »dogaja« v zvezi  z razkrito »nespečo« celico, ki imajo španska  imena vohunijo pa za Rusijo.

foto:  Guliver Image

Glede na »izpopolnjen« sistem vdorov v občutljive in varnostno pomembne podatke s  strani ruskih »strokovnjakov« , je nujno potrebno preverjati sisteme hranjenja podatkovnih baz, da en bo še več oživelih »pokojnikov« kot je primer  v Grčiji.

Ta način “vojskovanja” Rusi prakticirajo ves čas in vsepovsod kjer se le da.

Vane T. Costa

vir in foto: ekathimerini.com

Mogoče vam bo všeč