Nekategorizirano

Madžarska zaradi širjenja koronavirusa 1. septembra znova zapira meje za tuje državljane

Zaradi vse večjega števila okužb z novim koronavirusom, vnešenih iz tujine, bo Madžarska 1. septembra znova zaprla meje za tuje državljane, je danes po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila vlada v Budimpešti.
 
Na Madžarsko bodo smeli vstopiti le madžarski državljani, tujci pa bodo za vstop morali navesti utemeljen razlog.

“Od 1. septembra tujim državljanom ne bo dovoljen vstop na ozemlje Madžarske,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal šef kabineta madžarskega premiera Viktorja Orbana, Gergely Gulyas. Mejo bodo zaprli za mesec dni, je dodal.

“Epidemiološka razvrstitev držav je bila ukinjena. Madžarska je zelena, vse druge države so postale rdeče,” je dejal Gulyas in dodal, “da večina novih okužb prihaja iz tujine”.

Gulyas je dejal, da bodo madžarski državljani, ki se bodo vračali iz tujine, lahko vstopili v državo, če bodo predložili dva negativna testa na covid-19 ali pa bodo šli za 14 dni v karanteno. Kot je dejal, bo vlada pozneje določila druge izjeme, na primer za diplomate.

Na Madžarskem, ki ima približno deset milijonov prebivalcev, so doslej potrdili približno 5500 okuženih z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 614 ljudi.

Mogoče vam bo všeč