Ali se Lukašenku bliža neizogibni konec (Foto: EPA)
EvropaPolitikaV fokusuzanimivo

Lukašenku šteti dnevi: Telo mu krvavi z vseh strani. Prirejena situacija ali ne?

Je trditev  Valerija  Tsepkala znanega beloruskega  disidenta, da Moskva skriva Lukašenkovo ​​zdravstveno stanje in da so tamkajšnji zdravniki nemočni. O zdravstvenem stanju  beloruskega diktatorja se že dolgo špekulira.  Beloruski disident Valery Tsepkalo trdi, da je beloruski predsednik Aleksander Lukašenko med nedavnim obiskom v Moskvi omedlel in močno izkrvavel.

 

Tsepkalo trdi, da je Lukašenko prejšnji mesec med obiskom pri ruskem voditelju Vladimirju Putinu nenadoma zbolel in da je bil celoten primer prikrit. Beloruski oponent,  ki že leta živi zunaj države, trdi, da je prejel srhljive podrobnosti o Lukašenkovem “neozdravljivem stanju” od ruskih zdravnikov, ki so mu naročili zdravljenje v bolnišnici v Kremlju.

Daily Mail navaja, da bi bilo potem že drugič v samo mesecu dni, da je beloruski voditelj med obiskom pri Putinu zbolel.

Tsepkalo  prav tako navaja, da njegovi zdravstveni viri kažejo, da ima Lukašenko (68) resno genetsko srčno-žilno bolezen. Ruski zdravniki so prejeli ukaz iz Kremlja, naj ga rešijo za vsako ceno,  je dejal Tsepkalo ukrajinski novinarki Alesy Bazman. Mimogrede, Lukašenko je bil prejšnji mesec v Rusiji, da bi se srečal s Putinom in se udeležil srečanj vrhovnega evrazijskega ekonomskega sveta.

Popolnoma sem prepričan, da bi ga Kremelj že zastrupil, če bi to hotel storiti, je dejal Tsepkalo, ki je nekdanji namestnik zunanjega ministra in nekdanji predsedniški kandidat.

 

Nujno namestitev Lukašenka  v klinično bolnišnico v Kremlju.

Izkazalo se je, da so ga zdravniki najprej poskušali spraviti v normalno stanje. Bil je v akutnem šoku in celo omedlel. Ko se je to zgodilo, so bili sredi noči mobilizirani skoraj vsi vodilni moskovski zdravniki, najboljši specialisti. Bila je transfuzija krvi ali pa je bila njegova kri na nek način očiščena, da bi preprečili nastajanje strdkov. Vem, da je povsod krvavel. In res obstaja zelo resna genetska srčno-žilna bolezen. Popolnoma jasno je, da je neozdravljivo in da se stanje ponovilo, trdi oponent.

 

Tsepkalo trdi, da njegove informacije izvirajo od ruskih zdravnikov, ki so ga ponoči zbujali zaradi zdravljenja Lukašenka. Navaja, da zdravniki zdaj “iščejo redka zdravila” in da je bil sklican poseben “konzilij zdravnikov”, kako ga zdraviti. Lukašenko je ostal v Moskvi dva ali tri dni. Daily Mail poroča, da je bil nekaj dni pozneje na srečanju s predstavnikom ruske centralne banke videti bled in slaboten.

Med obiskom padel in močno krvavel
(Foto: EPA)

Bolezen bo povzročila krvavitve v vseh organih. Kaže se tudi navzven na telesu in ga lahko nadzorujemo le s hormonsko terapijo. Toda hormonska terapija pomaga le začasno. Bolezen se razvije. Ni orodij za zaustavitev. Ne morem reči, koliko časa bo trajalo. Lahko se zgodi v naslednjem mesecu ali morda tednih – je dejal Tsepkalo in še enkrat ponovil, da je informacijo dobil od zdravnikov, ki naj bi ga tisto noč zbudili. Mimogrede, Lukašenka so prejšnji mesec v Minsku in Moskvi videli nositi na roki nekaj, kar je bilo videti kot kateter.

 

V vsakem primeru se v tovrstnih primerih ko se nekomu, posebej na vzhodu,  bliža neizogibni politični konec,  se prenekatera situacija uredi tako da nakazuje da tega in tega kmalu ne bo. Tudi pri odhodih diktatorjev,  ki so domačo javnost preparirali tako daleč da ga celo  imajo  radi, naredijo patriotski dogodek  z polno čustvene vsebine.  Alk bo to za Lukašenka veljalo in obveljalo bomo videli v kolikor pride do terminalnega izid av zvezi z zdravstvenimi zapleti, ki ji ni bilo tako malo v zadnjem času.

Prevedel in obdelal:

Vane T. Costa

 

Vir: (Kurir.rs/Daily Mail)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa