Srečanje predstavnikov verskih skupnosti v Celju z celjskim županom Matijem Kovačem
Dogodki in prireditveKulturaLokalnoSlovenijaV fokusu

Lokalno: “Župan Mestne občine Celje Matija Kovač, je sprejel predstavnike verskih skupnosti”

Pred dvema dnevoma je župan MO Celje, Matija Kovač sprejel predstavnike različnih verskih skupnosti, ki »domujejo« v  Celju. Srečanje je tradicionalno.  »S svojim delom krepite strpnost, razumevanje in sprejemanje ter tako postavljate pomembne temelje za prihodnost,« je v svojem nagovoru  dejal župan Mestne občine Celje.

 

Srečanja so se letos poleg celjskega škofa msgr. dr. Maksimilijana Matjaža, ki se je v imenu vseh prisotnih županu zahvalil za sprejem, ter predstavnikov celjskih župnij in župnijskih uradov udeležili še predstavniki Škofijske Karitas Celje, Baptistične krščanske cerkve, Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, celjskega odbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, Krščanske adventistične cerkve, Krščanske cerkve Kalvarija in Srbske pravoslavne cerkve.

»Vaša prisotnost na tem srečanju nam veliko pomeni, saj si želimo graditi povezano skupnost, kjer je slišan vsak glas in ima vsak član skupnosti možnost prispevati k ustvarjanju kakovostnega življenjskega okolja. Letos se vam želim še posebej zahvaliti za solidarnost, ki ste jo izkazali v poletnih poplavah. V nesreči se še posebej izkaže, kako pomembno je, da imamo znotraj naše velike lokalne skupnosti močne in povezane manjše skupnosti, ki jim njihovi člani zaupajo in kjer se počutijo sprejete in varne. Naše odnose zaznamujeta sodelovanje in spoštovanje, ki sta ključna za vzpostavljanje trdnih vezi v našem mestu. Vaše verske skupnosti so vir duhovnega bogastva za naše občanke in občane, z vašim delom  krepite strpnost, razumevanje in sprejemanje ter tako postavljate pomembne temelje za prihodnost. Zahvaljujem se vam za vaše predano delo in prispevek k skupnosti, za duhovno oskrbo, karitativno pomoč ter odgovorno ravnanje s sakralno dediščino,« je v nagovoru predstavnikom verskih skupnosti dejal župan Matija Kovač.

To kar je v Celju,  je lahko  recept ali bolj  vzorec in vzor kako se medversko, medkonfesionalno dopolnjevati in delovati  v dobro vseh.  Mir, sožitje in toleranca so  in morajo biti temelj vsakršnega sodelovanja  in  sobivanja.

Srečanje je potekalo v sproščenem in prijateljskem vzdušju, prisotni pa so se strinjali, da so sodelovanje, spoštovanje in solidarnost ključni gradniki povezane skupnosti v Celju.

Kot v mnogočem tudi na tem področju se Celjanke in Celjani strinjamo v tem da znamo biti vsak svoj in obenem skupaj. In v dobro vseh.

Vir: MOC&VTC

Foto: MOC

Mogoče vam bo všeč