Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŠport

Lokalna samouprava: »Otroci MČ Šlander se bodo igrali na prenovljenem igrišču«.

Včeraj popoldne je bilo slavnostno v MČ Slavko Šlander v Mestni občini Celje. Sadovi dela in sodelovanje ter razumevanja potreb občank in občanov, vključujoč od najmlajših do najstarejših, so danes bili na dlani v obliki prenovljenega in varnega za uporabo tistim ki je namenjeno, otrokom. Čutiti je bilo na vsakem koraku.

Predsednik MČ Slavko Šlander v Celju

Odprto  je bilo prenovljeno otroško igrišče. Otroci se od zdaj naprej lahko igrajo na lepo urejenih površinah in novih, zabavnih igralih.

Obnova igrišča je bila dolgoletna želja Mestne četrti Slavko Šlander, nove pridobitve pa so seveda  najbolj veseli otroci, ki bodo na tem igrišču uživali v družbi sovrstnikov in se igrali na zelo kakovostnih igralih proizvajalca Kompan.

 

Tudi številni prisotni od mestnega do krajevnega nivoja to potrjuje. Iskrene čestitke tukaj posebej letijo v smeri Mihaela Zvera in celotni ekipi Mestne četrti Slavko Šlander za izvedbo tega projekta, ki sliši na ime novo igrišče.

Otvoritev prenovljenega Novega igrišča je potekla v sredo od 15 ure naprej. Velika zahvala gre tudi Mestni občini Celje, podjetju Zelenice d.o.o., otrokom 2. osnovne šole Celje, za poslikavo igrišča ter vsem nastopajočim in prisotnim na otvoritvi. Otrokom želimo prijetno igranje in uživanje otroštva.

Varno igro, zadovoljni otroški obrazi in srečni starši da vidijo svoje otroke v svojem elementu, igri, veselju, smehu.

Da je to pomembno priča množica prisotnih iz vseh segmentov celjske lokalne politike.

Nameščene  so gugalnice, kombinirano igralo s toboganom, plezalno piramido, vrtiljak in plezalo. Tla, na katerem so igrala, so zaščitena z varnostno podlago iz rečnega prodca, preostalo površino na igrišču pa je bilo na novo asfaltirano. Ob igrišču je  na novo tlakovana  pešpot, postavljene so nove klopi in nove koše za odpadke. Skupna vrednost obnove igrišča in ureditve okolice znaša nekaj več kot 113.000 evrov z ddv. Gradbena dela je izvajalo javno podjetje Zelenice.

Svečano otvoritev sta opravila Mihael Zver, predsednik MČ Šlander in Vladimir Ljubek, podžupan Mestne občine Celje.

 

Mihael Zver, predsednik MČ Slavko Šlander: »Danes smo našim otrokom v MČ predali prenovljeno igrišče. V svetu MČ smo ponosni na to pridobitev. Zahvala tudi gre MO Celje. Otrokom želimo obilo lepih trenutkov ob igri na novih igralih«.

Podžupan Vladimir Ljubek je ob odprtju povedal: »Na Mestni občini Celje si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da bi imeli otroci na javnih površinah na voljo kakovostna in varna igrala. Poleg otroških igrišč, ki so na 43 lokacijah, imamo še 27 športih igrišč. Za njihovo obnovo vsako leto v občinskem proračunu namenimo okoli 100.000 evrov. V prihodnjem letu načrtujemo izdelavo projektne dokumentacije za obnovo igrišč na štirih lokacijah, in sicer na Teharjah, Na Kalvariji in na Škapinovi ter Brodarjevi ulici. Otrokom želim, da bi na obnovljenem igrišču preživeli veliko zabavnih in prijetnih trenutkov.« V nagovoru je izrazil tudi obžalovanje, da se vandali pogosto znašajo nad igrali za otroke, jih uničujejo in povzročajo veliko škodo.

 

Program za včerajšnje odprtje je pripravila mestna četrt Slavko Šlander s predsednikom Mihaelom Zverom, v kulturnem programu so sodelovali otroci enote Mavrica Vrtca Anice Černejeve, učenci II. osnovne šole Celje in folklorna skupina.

Vane T. Costa

Vir:vtc&moc

Foto:ICH

Mogoče vam bo všeč