Nekategorizirano

Ljutomerski policisti prijeli nepridiprava, ki je preko zelene meje v našo državo pripeljal 6 ilegalnih migrantov

Soboška Policijska uprava je sporočila, da so ljutomerski policisti pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli moškega, ki je v Slovenijo pripeljal šest tujcev. Zoper moškega bo podana kazenska ovadba. Tujci so v postopku zaprosili za azil.

Nezakonito prevažal sedem tujcev

Ljutomerski  policisti  so  včeraj, malo po 19. uri, na območju Šafarskega, med  opravljanjem  nalog varovanja državne meje, ustavili osebni avtomobil, znamke Seat Leon, madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Moldavije, v vozilu prevaža 6 državljanov Egipta in 1 državljana  Iraka,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Dva tujca je vozil v prtljažnem delu vozila.

Osumljenemu  državljanu Moldavije je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo,  zaradi  kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, priveden k preiskovalnemu sodniku.

Vsi tujci so zaprosili za azil.

Policisti so včeraj prijeli 60 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave Ljubljana, kar 55.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so včeraj izsledili in prijeli 4 nezakonite migrante. Prijeli so jih v Dolenjih Radencih pri Starem trgu in na območjih Rake ter Brežic. Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije (2), Maroka (1) in Afganistana (1).
Policisti Policijske uprave Ljubljana pa so v 24 urah izsledili in prijeli 55 nezakonitih migrantov.

Prijeli so jih na območju Zapuž pri Ribnici, Prigorice pri Ribnici, Vrta in Mozlja (občina Kočevje), Grosuplja, Škofljice in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Pakistana, Indije in Maroka.

Postopki z vsemi prijetimi pa še potekajo.

Na območju Policijske uprave Koper včeraj niso prijeli nobenega.

Na območju Policijske uprave Maribor so včeraj, malo pred 14. uro, policisti na območju Kungote pri Ptuju prijeli državljana Libije, ki je na zeleni meji na območju Središča ob Dravi, iz Republike Hrvaške, peš nedovoljeno vstopil v našo državo.

Mogoče vam bo všeč