Foto: Pixabay
Slovenija

Lastnica nevede zaklenila vlomilca, preberite kaj se je zgodilo v nadaljevanju

Na območju Policijske postaje Velenje so obravnavali malce poseben vlom. Neznani  storilec  je  vstopil  v  odklenjeno  klet  ob  stanovanjski hiši. Lastnica  je v  poznih večernih  urah klet zaklenila in vanjo nevede zaprla storilca,  ki  je nato v nočnih urah prežagal več lesenih letev in pobegnil iz  kleti,  s  seboj  pa  odnesel  več  električnega  orodja in prehranskih artiklov.

Tukaj se, da  pripomniti lagodno in tudi površno  ter  skorajda kar mimo grede opravljanje pregledov  lastnih poslopij pri zaklepanju in odhodu iz njih.  Vlomilec je vlomil dvakrat, prvič ko je prišel noter , drugič pa iz kleti ko je ob nekaj  več vloženega  truda z žaganjem motečih letev in prebijanje na »svobodo«, ob  seveda dokaj dobrem »poslovnem« dosežku.

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo  so policisti   na  avtocestnem  počivališču Tepanje obravnavali  tatvino   dobrih  750  litrov nafte. Storilec jo je ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila. Mednarodna veja delovanja, ki se ukvarja z kraju goriv  že  »nabira« ukradeno gorivo za hude čase. Tukaj so »fah« mojstri romunski vozniki ali pa tisti ki so v navezi z njimi.

V Velenju je neznani storilec z ostrim predmetom na vozilu parkiranem pred stanovanjsko hišo naredil več risov in s tem lastnici  povzročil za dobrih 1.000 € škode. Tukaj je pa očiten »slovenski« sindrom, ki nakazuje na to, da če ni storilec imel korist, da ima vsaj  škodo  tisti na čigavo lastnino se je spravil škodoželjni  storilec.

Kaj reči za zaključek?

To da se »storilnost« tistih ki delujejo onstran zakona povečuje v časih kot so sedanji in časih,l ki so predhodnica praznikom ali prazničnemu obdobju je znano. Ni pa povsem jasno, da se storilnost pri preiskavah ne povečuje  uspešnost, oziroma ne uspe iti v korak z »uspešnostjo« kriminalcev.

Žal. Pa ne bi smeli ostati pri tem. Premik je zaželen, možen, samo zgoditi se more.
Mar ne?

Avtor: Vane T. Costa

Foto: Pixabay

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija