črna kronikaSlovenija

Zadrogiran dvajsetletnik ugriznil policista in divjal po cesti

Policisti so ob 8. uri v Črnučah opravljali kontrolo prometa in začeli s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljati voznika osebnega vozila, ki pa znakov ni upošteval in je vožnjo nadaljeval v smeri Domžal.

DVAJSETLETNIK UGRIZNIL POLICISTA

Policisti so voznika poskušali večkrat ustaviti, a je ta še naprej pospešeno vozil po regionalni cesti proti Trojanam. Pri tem ni upošteval cestnoprometne signalizacije in vozil prehitro, pri čemer je po navedbah policije skoraj povzročil prometno nesrečo.

Vozilo so tako ustavili šele v naselju Kapla s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil. Policisti so zaradi obvladanja osebe uporabili prisilna sredstva, pri čemer so dobili tudi lažje poškodbe. 20-letni voznik je opravil tudi preizkus z alkotestom, ki je bil sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, so navedli na policiji.

Policisti še preverjajo vse okoliščine suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O tem bodo obveščali tudi pristojno državno tožilstvo, so še zapisali v sporočilu za javnost. Osumljencu so izdali tudi plačilni nalog zaradi neupravičenega prehajanja mej občin. Piše portal Siol.net.

G.M.

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap