Zaseženo orožje pri 62 Laščanu (foto: puc)
Črna kronikačrna kronikaLokalnoNotranje zadeveSlovenija

Laški policisti občanu zasegli več kosov orožja in streliva. Zastrašujoče!

Policisti PU Celje, pravzaprav Laški policisti  poročajo, da so predvčerajšnjim, v sodelovanju z vodnikom službenih psov,  pri 62-letnemu moškemu z območja Laškega, opravili  hišno preiskavo stanovanjske hiše s pomožnimi objekti.

Občanu so zasegli dve puški starejše izdelave, pet različnih pištol  prav tako starejše izdelave in 178 nabojev različnih kalibrov. Po končani analizi zaseženih predmetov sledi  zoper 62-letnika ustrezen ukrep.

“Lepa” zaloga grozilnega materiala v obliki nabojev(foto: puc)

Po videnem, se da predpostavljati, da je inkriminirana oseba orožje »prihranila«  iz nekih drugih časov, posebej pri pištolah, ki so bili v rabi pred 40+  leti. Tako kot pravijo na policiji, po končani analizi bo sledil zaseg »predmetov« in  primeren ukrep. Kateri?  Obisk zdravnika psihiatrične stroke,  začasna izolacija ali nekaj tretjega.

Zanimivo, in zastrašujoče obenem je to,  da je  dotični imel  “varnostno opremo”  v hišni hrambi. Kaj in kolikokrat je  to uporabil kot morebitno sredstvo za »prepričevanje«  ali drugače povedano za zastraševanje, ne vemo.   Lepo in prav je da poleg obvestila o tem javnost ve ali je »pistoljeros« to javno oznanjal pa si nihče ni upal sporočiti naprej.

Vir: puc&vtc

Foto:puc

Mogoče vam bo všeč