Nika Kovač(Foto: FB)
PolitikaSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

»Šokantno: Nika Kovač se začasno umika, ne štrika le samo to da se končala njena bitka, sedaj rabi počitka!

Na profilu I8M, je odjeknila novica, da se Nika umika. Nezaslišano, šokantno. Pol Metelkove in Cukrarne pa v neustavljiv jok.   Da bo v bodoče bolj hodila in  naokoli razsvetljevati druge,  jim odpirala nova obzorja, seveda tistim, ki verjamejo v pravljice za lahko noč namesto v shujševalne diete.

Ugotovila je da je nujno, da upočasni tempo. In storila nekaj, kar si želi že od lanskega aprila. Izvoli.

No očitno rabi počitek po napornem delu in “skrbi” za ljudi?

 Proračunskega denarja bi pa še naprej »papcala«. “Še vedno bom vodila inštitut, še vedno bom opravljala obveznosti v sklopu strateškega sveta, še vedno bom tudi javno zagovarjala naše kampanje, ko bo to potrebno. Se bom pa za nekaj časa umaknila z družabnih omrežij, uporabljala samo zasebni telefon in bila dosegljiva na e-mailu inštituta. Ne bom dajala osebnih intervjujev, govorila bom samo o tekočih vsebinah in kampanjah inštituta, ”meni v izjavi za Siol.net. 

Nika Kovač iz Instituta 8. marec.(foto: FB)

Še vedno bo zagovarjala kampanje, ko bo to potrebno.  Se bo pa za nekaj časa umaknila z družabnih omrežji. Pisala  bo doktorat. Pod katero palmo, in na kateri otok v Indijskem oceanu ali v karibskem zalivu? To pa noče povedati. Je skrivnostna. Zaradi umika.

Uporabljala bo samo zasebni telefon in bo  dosegljiva na e-mailu inštituta.  Brez nepotrebnih srečanj na Ljubljanskih  ulicah z »kosmatimi in mrkogledimi« mimoidočimi neznanci. Nika to ne potrebuje.

Ne bo dajala osebnih intervjujev.  Kamer se bo izogibala. Bo šla v »kontemplacijo« in samo-izolacijo.

Nika ima željo, da si jo ne  »želimo« preveč. Imela nas bo rada na »daleč« ali preko ZOOM-a. ali prek  WIFI z geslom »Pod palmo«.

Naj se ji uresniči želja. Naj ta umik traja čim bolj dolgo. Politika jo je izpljunila na površje in postavila v prvo vrsto institucionalnega  » pljuvalnika«. Nika ne more več,  gre preč.

Vane T. Costa

foto: FB

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika