Nekategorizirano

Kučanu manj penzije, Erjavcu več nadomestila, kdaj se bodo delu plač odpovedali sindikalni baroni tipa Štrukel?

Novi in nekdanji ministri ter drugi funkcionarji so v petek prejšnji teden dobili zadnja plačila pred znižanjem za 30 odstotkov osnovne plače, ki bo obveljalo jutri. Znižanje bo veljalo tudi za nazaj in bodo že dobljeno za prejšnji mesec po podatkih iz državnega zbora morali politiki deloma vrniti. Poračunano bo pri naslednji plači. V vladi so izplačali tudi prva nadomestila nekdanjim ministrom in državnim sekretarjem, ki si ne morejo najti dela. Med nekdanjimi ministri sta nadomestilo dobila nekdanji obrambni minister Karl Erjavec (DeSUS) in nekdanji minister za zdravje Aleš Šabeder (LMŠ).

 

Dela ne najde Karl Erjavec. Skupaj 4.760 evrov bruto plačila za marec je dobil Karl Erjavec (DeSUS). V tej vsoti je plačilo za delo do 13. marca in nadomestilo, ki ga lahko dobiva največ pol leta v primeru, da si ne more najti dela ali se upokojiti.

Tudi Aleš Šabeder ne najde dela Za 13 dni marca je dobil 2.363 evrov plače, za preostanek meseca pa 2.269 evro nadomestila po prenehanju funkcije.

Kučan dobi 30% manj.

Kučanu, ki mu zakon edinemu med vsemi politiki določa posebno doplačilo, da s pokojnino vred dobi 80 odstotkov bruto plače predsednika republike. Ker se bo plača Pahorju znižala, bo manj tudi za Kučana. Kučan je skupaj sedaj prejel slabih tri tisoč evrov pokojnine in še dobrih 1.800 evrov doplačila. Iz Murgel ni slišati, da bi se Kučan zaradi izrednih razmer, v katerih se je znašla Slovenija, ki ni bila nikoliu njegova intimna opcija, odrekel “predsedniškemu” dodatku!! Vsi zneski so bruto.

Kolikšen denar “mlati” Kučanov eks zet in ideološki posinovljenec Štrukel?!

Predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) Branimir Štrukelj, sicer eks zet Milana Kučana, sicer pa zvest ideološkim koreninam svojega eks tasta, član F 21 in sindikalni baron ter nepremičninski mogotec, se je v trenutku postavil v prvo bojno linijo zoper vlado Janeza Janše. Za članstvo svojega šolskega sindikata zahteva krizni dodatek, četudi so njegovi šolniki “na varnem” med štirimi stenami samoizolacije. Nikjer pa ni bilo zaslediti, da bi Štrukel iz povsem solidarnostnih vzgibov javno povedal, da se odreka dela svoje mega plače in drugih denarnih bonitet, ki si jih je priposestvoval z dolgoletnim ubogljivim sledenjem ideološkega “očeta” Milana Kučana.

Mogoče vam bo všeč