Nekategorizirano

Kučanova mlada avantgarda

Po zadnjih anketah več kot 50% mladih Rusov med 18 in 24 leti starosti ni nikoli slišalo o Gulagih in Stalinovih čistkah. Stalinov doprsni kip se časti po božje, ljudje pa čakajo na avidenco za priklon. 
V duhu kremeljske arhitekture in ideologije bojševizma je Kučanov klan prevzel porabo evropskega denarja za prenovo mestnih jeder v Murski Soboti (CTN) v svoje roke. V občini mu praktično nihče ne nasprotuje. Tako lahko Kučan preko svojih minionov iz vrst SD (Aleksander Jevšek, Dejan Židan, Brigita Perhavec, Aleša Kovač, Marjan Šiftar, Dejan Karba…), cerkvenih vazalnih dostojanstvenikov predvsem ene veroizpovedi, županov kot je Marjan Kardinar, in servilnosti poslanca NSi iz Prekmurja dela kar hoče. 

Na proslavi ob kulturnem prazniku je tako bila županu Dobrovnika Kardinaru zaupana razglasitev prve rdeče Prekmurske pokrajine. Iz njegovega govora je bilo razbrati, da bo potrebno z borbenostjo in revolucionarnimi idejami delati predvem na mladih. Iskalo se je tudi vraga v okolici. Odkril ga je seveda Kučanov miljenček Židan, ki že nekaj časa histerično straši Prekmurce in Slovence pred Orbanizacijo Slovenije v primeru, če na oblast pride Janševa SDS. In zakaj je Židanu Orban tako moteč? Zato, ker Viktor Orban odločno brani interese krščanske Madžarske pred Soroševo epidemijo multikulturnosti.

Viktor Orbán: “Hungary is a Christian country and not a a place for multiculturalism”

Na njegov govor se je trumoma odzvala mlada ekipa družbenopolitičnih aktivistov, zaposlenih na Podjetju za informiranje. Ob 70 letnici časopisa so pripravili retrospektivo delovanja svojega ideološko čistega kolektiva. Mlada prekmurska avantgarda je, v duhu Kučanovega govora, razstavila slike prihodnosti. Tito, Popov, Kučan… “velikani bodočnosti”  tako kraljujejo na ploščadi, ki bo prej ali slej dobila alejo doprsnih kipov komunističnih veljakov. Kučan bo verjetno eden izmed njih.


 
Malo ljudi ve, da predstavlja spomenik na Trgu zmage v Murski Soboti repliko Kremlja. Spomenik ne simbolizira zmage nad nacizmom, ampak predstavlja zmago ideologije marksizma in njegove brutalne implementacije – boljševizma. Vojaka z vsake strani sta neke vrste cerkvena keruba, ki v opomin nevernikov čaščene ideologije varujeta to z tuzemeljskim orožjem. Stalin in Lenin sta osebno dala pomoriti na milijone ljudi. Oba dva lika sta kot simbolna zaščitnika upodobljena na osrednjem obelisku. Stalin – do leta 1953. Mrtvi vojaki rdeče armade so pokopani na murskosoboškem pokopališču, pred leti so jim ruski domoljubi postavil tudi križ. Edini simbol zmage nad zlom.  

 
 
Fotografije za arhiv: Na kučanov poziv je idejno homogeni kolektiv Vesnika razstavil panoje z avantgardnimi liki. Svojimi idoli. 
(https://www.pomurec.com/vsebina/51678/FOTO__Vestnik_z_razstavo_obelezuje_70-letnico)

vir:
Pred 100 letnico združitve Prekmurja z matico vse niti prevzeli prenovljeni komunisti
https://www.youtube.com/watch?v=_SqRj6qY3Ok

https://meduza.io/feature/2019/03/06/eto-bylo-spontannoe-reshenie

Protesti ob komemoraciji Stalinu (5.marec) Pogumna mladina protestira ob čaščenju Stalina in Lenina

https://www.youtube.com/watch?v=_SqRj6qY3Ok

Kučan si ogleduj doprsni kip. A bo Drev pravi?
https://www.pomurec.com/vsebina/48445/FOTO__Na_Hodosu_%20pocastili_obcinski_praznik_in_odkrili_doprsni_kip_Marie_%20Pozsonec__

Mogoče vam bo všeč