Nekategorizirano

Krkovič Erjavcu: ne dovolite skrunitve Slovenske vojske s simboli agresorske JLA

Po odločitvi Lipičeve Zveze veteranov vojne za Slovenijo, da ob 50 letnici TO, ki je bila del oboroženih vojaških formacij JLA v komunistični Jugoslaviji, izdela več tisoč priponk, kjer se simbolj Slovenske vojske prepleta s komunističnim simbolom rdeče zvezde, so se v Društvu Moris Kočevska Reka odločili, da zaradi zlorabe simbola SV zadevo prijavijo ustreznim inštitucijam. Vse od junija se zadeve niso premaknile z mrtve točke, zato je predsednik Društva Moris Kočevska Reka Tone Krkovič poslal pisno zahtevo novemu minisgtru za obrambo Karlu Erjavcu, da urgentno odgovori, kaj je bilo storjenega, da se ustavi več kot očitna zloraba simbola Slovenske vojske. 

Društvo Moris zahteva od Erjavca neposreden odgovor ali  bodo značke Slovenske vojske, iznakažene s simbolom agresorske JLA, delili s tiho privolitvijo Ministrstva za obrambo dne 10. 10. 2018 na napovedani proslavi “50 letnica Teritorialne obrambe Slovenije” na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na predvolilnem shodu ljubljanskega župana in zato Inšpektorat ne reagira?

Spoštovani gospod minister!
Na Vas se obračamo s pozivom, da v okviru svojih pristojnosti pozovete Inšpektorat za obrambo Republike Slovenije, da nam v roku treh (3) dni odgovori, kaj je bilo storjeno v zvezi z našo prijavo o zlorabi znaka Slovenske vojske (izdelava značke ob ”50 let TO”), ki smo jo posredovali 7. 6. 2018 Glavnemu inšpektorju za obrambo mag. Romanu Zupancu.
V štirih mesecih od naše prijave se ni zgodilo nič, čeprav so organi inšpekcije dolžni preveriti navedbe v prijavi. Mediji so polni alarmantnih novic o raznih paravojaških skupinah, ki se želijo samoobrambno organizirati, Društvo MORiS Kočevska Reka, ki v skladu s svojim Statutom in poslanstvom preko zakonitih sredstev opozarja in skuša preprečiti zlorabo državnih simbolov (znaka Slovenske vojske), pa ni vredno niti pisnega odgovora.
Naj Vas vprašamo direktno – bodo značke Slovenske vojske, iznakažene s simbolom agresorske JLA, delili s tiho privolitvijo Ministrstva za obrambo dne 10. 10. 2018 na napovedani proslavi ”50 letnica Teritorialne obrambe Slovenije” na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na predvolilnem shodu nekega župana in zato Inšpektorat za obrambo ne reagira?
S spoštovanjem,
BgGen Anton Krkovič
Predsednik Društva MORiS
V vednost:

Mogoče vam bo všeč