Nekategorizirano

Križarska vojna levice proti krščanstvu le del težnje po uvedbi totalitarizma

Križarska vojna levice proti krščanstvu je motivirana s težnjo po totalitarizmu, je v svojem komentarju (https://narod.hr/) zapisal hrvaški publicist Marcel Holjevac. In kaj imajo levičarji proti cerkvi? Oprijemljivega praktično nič! Sveta vojna levice proti Kristusovi cerkvi, prvenstveno proti katoliški cerkvi, redkeje proti protestantski, praktično nikoli proti pravoslavni, absolutno pa nikoli proti islamu, budizmu in hinduizmu in drugim religijam, se v hrvaških  razmerah, dodajmo da je podobno tudi v Sloveniji, najpogosteje manifestira z zavračanjem dialoga s Svetim sedežem, izganjanjem verouka iz hrvaških šol, v Sloveniji pa predvsem z zahtevo po ukinitvi financiranja obveznih programov v zasebnih šolah.

Zato ne preseneča, da pod pritiskom Mesčeve Levice vlada Marjana Šarca išče vse možne obvode, da ne uresniči že nekaj let stare sklepe Ustavnega sodišča. Še več, levičarski šestorček, pet vladnih strank Marjana Šarca in Mesčeva Levica so v Državnem zboru z aroganco, ki so jo sposobni le levičarji, zavrnili ustavno obtožbo, ki jo je  zoper Marjana Šarca zaradi neupoštevanja razsodbe ustavnega sodišča vložila SDS. Menda naj bi si politični akterji različno razlagali odločitev sodnikov. Nekateri so prepričani, da je ustavno sodišče naročilo 100-odstotno financiranje celotnega javnega programa, spet drugi pa menijo, da so mogoče tudi druge rešitve. Če bi obveljala volja Mesčeve Levice in Židanove SD, bi zasebne šole ostale brez sredstev za financiranje javnega programa.

Ta ista levica, naj bo na Hrvaškem ali pa v Sloveniji, bi na ves glas vreščala obtožbe o »fašistih in domobrancih,« ko jih nekdo spomni na židovsko premoženje, ki so jim ga odvzele komunistične oblasti in jim še do današnjega dne ni bilo vrnjeno. Še celo Židanovi SD reformirani komunisti »kraljujejo« v židovski družini odvzeti vili, na spominskih slovenostih o holovkastu »nabijajo« proti fašizmu in nacizmu, čeprav so prav v času Stalinovega komunizma likvidirali največ Židov.

Marcel Holjevac skuša najti odgovor, zakaj levica na zahodu tako sovraži krščanstvo oziroma katoliško veroizpoved. Odgovor je preprost, dodaja Holjevac. Cerkev je s svojim moralnim naukom prevelika ovira za vzpostavitev totalitarne države. Sovjetska zveza je pred 101. letom nastala kot proti religijska država, ki naj bi na temeljih marksizma in leninizma svetu ponudila to, kar je krščanstvo ponudilo Rimu: socialno pravičnost, brezplačno zdravstvo, šolstvo za vse in enakost pred zakonom. V resnici pa je Sovjetska zveza postala pravo nasprotje. Prinesla je smrt in bedo milijonom, krivice v imenu pravičnosti, ki jih civiliziran svet ne pomni. Reprizo tega lahko v manjšem obsegu spremljamo v Venezueli. Podobno kot komunistični režim v Sovjetski zvezi je imela do krščanstva podoben odnos tudi nacistična Nemčija. Tako za naciste, kot novodobne levičarje je bilo krščanstvo le podaljšana roka židovstva.

Zakaj komunisti, nacisti, novodobna levica in tako imenovani liberali ne pustijo katoliške cerkve pri miru, se sprašuje Marcel Holjevac. Odgovor je v dejstvu, da je moralni kodeks cerkve branik družbe pred totalitarizmi, ki zagotavlja dostojanstvo vsakemu posamezniku, od otroko do ostarele osebe. Vprašanje abortusov in evtanazije, ki tudi v Sloveniji doživlja vse ostrejši diskurz, je že zdavnaj razrešil Hipokrat, ki je v prisegi jasno zapisal prepoved abortusov in evtanazije. To je znova skregano s filozofijo levičarstva, ki želi kontrolirati vse družbene institucije, konec koncev pa tudi vsakega posameznika. Pri tem pa ji je najbolj moteča katoliška cerkev, kajti njen nauk in vrednote so vpete v evropsko civilizacijo, pa tudi za padec komunizma ima največ zaslug prav Katoliška cerkev. Začelo se je na Poljskem z množičnimi protesti zaradi uboja katoliškega duhovnika Popieluszka, končalo pa z rušenjem berlinskega zidu.

Komentar Marcela Holjevca si lahko v izvirniku preberete na priloženi povezavi

(https://t.co/KkUUuNjqQ2)

Mogoče vam bo všeč