Celebus-varno in dovolj hitro za vse
koronavirusLokalnoSlovenija

Korona in lokalni mestni prevoz: »Celebusi po zadnjih vladnih ukrepih še naprej dobro zasedeni in varni«

S prilagoditvijo nedavnim ukrepom vlade v javnem potniškem prometu se je zmogljivost mest za potnike v Celebusih nekoliko zmanjšala. V Nomagu zaradi teh zadnjih ukrepov ne beležijo večjega upada števila potnikov. Pogoj PCT in nošenje mask ter druge ukrepe na avtobusih dosledno izvajajo, zato so prepričani, da so Celebusi še naprej varno okolje v javnem potniškem prometu. V minulem letu so Celebusi prepeljali več kot 150 tisoč potnikov, največ decembra, skoraj 18 tisoč.

Celebus med korono-Varno in dovolj hitro(foto NOMAGO)

»Pred prilagoditvijo ukrepom so Celebusi omogočali 20 sedežev in 14 stojišč, z ukrepi pa zdaj potniki Celebusa lahko uporabljajo 17 sedišč in 3 stojišča. »V jutranjih in popoldanskih konicah, ko se s Celebusi vozi največ potnikov, zaradi zmanjšane kapacitete sedišč in stojišč ne zaznavamo prenatrpanosti in v zvezi s tem tudi ne beležimo pripomb potnikov,« je povedal Peter Jevšinek, regijski vodja operative Vzhod pri Nomagu.

Ob tem je dodajajo,  da so v skladu z vladnimi ukrepi onemogočili dostop do sedežev v vrsti za voznikom in s piktogrami označili stojišča s predpisano varnostno razdaljo enega metra. Celebusi so v letu 2021 prepeljali 150.766 potnikov, največ ob koncu leta, novembra (17.766 potnikov) in decembra (17.949). V prvih dveh mesecih minulega leta je bilo na primer prepeljanih 5.544 potnikov (januar) oziroma 8.420 (februar).

Celebus med korono-Varno in dovolj hitro-(foto NOMAGO)

Zasedenost Celebusov se torej povečuje, vendar pa koronačas in vsi omejitveni ukrepi od začetka epidemije leta 2020 seveda vendarle imajo posledice. Pred začetkom epidemije so Celebusi januarja 2020 prepeljali 26.082 potnikov, februarja 22.372, marca leta 2020 pa je z uveljavitvijo strogih ukrepov sledil občuten padec, 11.436 potnikov.

Dodatek(vtc): »Nadzorovano  in ob  striktnem upoštevanju ukrepov tudi med prevozom z Celebusom, imamo lahko šolski primer kako ravnati v takšnih primerih ter obenem  služiti namenu.

Uporabljajte mestni lokalni promet, bodite varni in še naprej zdravi!

Vane T. Costa

Foto: Nomago

Mogoče vam bo všeč