Nekategorizirano

Kongres NSi bo 21. aprila

Člani sveta NSi so včeraj sprejeli odločitev, da bo kongres stranke 21. aprila letos. Govorili so tudi o aktualni politični situaciji v Sloveniji in pripravah na parlamentarne volitve.

Matej Tonin je v svojem govoru na svetu stranke povedal: “Usmerjeni smo predvsem v prihodnost in zavedamo se, da Slovenija za nadaljni razvoj potrebuje modernizacijo ključnih sistemov.” Spomnil je na prenovljeni program stranke, ki vsebinsko izpostavlja prav tiste rešitve, ki jih Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje. Izpostavil pa je tudi, da je v zadnjem mesecu obiskal skorajda vse slovenske regije in povsod doživel pozitivne odzive na spremembe v stranki.

V zvezi s soglasno odločitvijo sveta NSi, da gre stranka aprila na volilni kongres je Tonin dejal: “Vesel sem, da bomo imeli kongres že aprila, saj bo to praznik strankine demokracije, hkrati pa bo to dobra popotnica pred parlamentarnimi volitvami.”

Z današnjim dnem tako začenjajo teči tudi vsi roki za volilna opravila pred kongresom, kjer bodo poleg volitev za predsednika stranke potekale tudi volitve v vse druge organe stranke.

Mogoče vam bo všeč