Nekategorizirano

Kongres Nove Slovenije

Na kongresu NSi-ja, ki bo zaradi epidemije covida-19 prvič potekal digitalno, bodo Mateja Tonina potrdili za predsednika stranke – Tonin je namreč edini kandidat. Predstavili se bodo kandidati za organe strank, ki jih bodo delegati izvolili po pošti.

Za kongres, ki bo potekal po videokonferenčni povezavi in se bo začel ob 10. uri, je akreditiranih skoraj 500 delegatov stranke. V živo ga bo mogoče spremljati na strankini spletni strani, na njenem profilu na Facebooku in kanalu YouTube.

Kongresni govor bo imel predsednik stranke Matej Tonin, ki na volitvah za vnovičen mandat na čelu stranke nima tekmecev. Kongres bosta poleg gostov nagovorila tudi vodja poslanske skupine NSi-ja Jožef Horvat ter evropska poslanka in nekdanja predsednica Ljudmila Novak, delo ministrstev pa bodo kongresu predstavili minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, minister za delo Janez Cigler Kralj in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin.

V večurnem programu pripravljajo tudi tri kongresne razprave, in sicer o svetu po covidu-19, o koronakrizi kot izzivu za prenovo zdravstvenega sistema ter o covidu-19 kot priložnosti za slovensko gospodarstvo.

Po omenjenem programu bodo kongres prekinili in ga v četrtek ob 17. uri nadaljevali z razglasitvijo izidov volitev. Glasovanje namreč poteka po pošti, delegati so glasovnice že prejeli, oddajo pa jih lahko do vključno ponedeljka. Poleg predsednika na kongresu volijo še šest članov izvršilnega odbora ter po pet članov nadzornega odbora in razsodišča.

 

Mogoče vam bo všeč