KomentarSlovenijaTwitter noviceV fokusu

Komentar: “Afera Litijska 51 in jara kača domačijskega poslovanja z proračunskimi sredstvi”

Od trenutka ko se je zgodil presedan in prišlo na dan,  je preteklo več kot šest tednov. In sedaj se še bolj  mešajo štrene  in cvirne v katerih se bo davilo in  politično zadavilo  bistveno večje število davljencev.

Najprej se je DŠP davila sama, »suvereno« bom že kako, jih bom malo »poslalomirala «  med zapletenimi pravniškimi  formulacijami. Pa nič od tega. Je že bila napol »plava« če že ne rahlo pomodrela od samo-davljenja.   Potem se je sposodila še rang nižji establishement  na ministrstvu za pravosodje. Obglavila je del uradništva in želela je biti čista, češ obvladam »pucanje«. Da se za vsem tem skrivajo bolj velike ribe, in da še vedno drži rek da riba smrdi pri glavi in ne pri repu, kot želela prikazati »svetovno« znana zagovornica vojnih zločincev, kaže tudi  da se »smrad« širi v višja “nadstropja” odločevalskih  struktur.

Del tega smo nazorno slišali  s strani  Predsednik SDS Janeza Janše, ki je na POP TV spregovoril o aferah vlade, ki jih gledamo iz dneva v dan, kot o napovedani interpelaciji. V pogovoru se tako ni mogel izogniti omembi  nakupa stavbe na Litijski 51, kje pa je kot trikratni predsednik vlade prepričan, da gre za širši krog krivcev za takšen posel.

Janez Janša je ob tem  Urošu Slaku pojasnil, da mu ne morejo prodati zgodbe, da o tem poslu predsednik vlade ni vedel nič. Kot trikratni predsednik vlade ve, da minister za finance iz državne rezerve namenjene za katastrofe, ne more brez privolitve premierja nakazati 6 milijonov evrov. To se po besedah prvaka SDS predsednika vlade vpraša pred posredovanjem gradiva na samo sejo vlade. “Ne mi govoriti, da lahko finančni minister brez dovoljenja predsednika vlade iz državne rezerve vzame 6 milijonov evrov”, je med drugim še dodal.

V tej zelo škodljivi  »bumbarijadi« na plečih  državljanov se ne moremo izogniti vtisa, da je ravnanje osebe ki zaseda položaj ministra za finance po imenu  Klemen Boštjančič, od prej znan kot certificiran »grobar«  nekdanje osrednje  letalske družbe  Adria Arways, ki z denarjem proračuna države ravna kot pijan »birt«, ki  od veselja da je imel dober dan v oštariji, na koncu dneva »tala« viške iz rezerve ne razmišljajoči o tem  da se proračunske rezerve porabljajo za kaj drugega in ne za Dominiko, ki pod nujno mora nekaj kupiti.

Takšne prakse si po mnenju Janše ne bi privoščil niti minister države Zimbabve. Se pa lahko takšna zadeva izpelje, ko minister dobi zeleno luč predsednika vlade. In vsak predsednik vlade bi ob takšnem poslu preveril ceno ter cenitev.

Ampak sončni kralji to ne potrebujejo. Denar je že prenesen in  v  sončne destinacije že naložen.   Ostalo je dramaturgija da te zvija. Upamo samo lahko da jih bo čimprej zvilo. V normalni državi  bi jih že odplaknilo v politično kanalizacijo med odplake. Mi pa še kar  čakamo.

Čas je več kot primeren, da skupaj z traktoristi stopimo ven in jih odnesemo  ter  parkiramo tam kamor sodijo v politično smetišče in med odplake ter težko razkrojljivo nesnago.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Komentar