Nekategorizirano

Komaj ga je Arsenovič zaposlil, že se je njegov svetovalec Štandeker poslovil od proračunskega korita MOM

Svetovalec mariborskega župana Saše Arsenoviča Matjaž Štandeker je sporazumno prekinil pogodbo o zaposlitvi za določen čas na delovnem mestu v kabinetu župana Mestne občine Maribor, saj ga baje na njegovi poslovni poti čakajo novi izzivi. Takšna naj bi bila uradna razlaga nenadnega odhoda Štandekerja, ki si ga je Arsenovič zaposlil tik pred koncem lanskega leta. 

Po poročanju spletnega portala e-maribor.si  “se Štandekerja spominjajo kot “spornega” človeka, ki naj bi pred sedmimi leti, ko naj bi nekaj sto gospodinjstev na Lenarškem in Halozah podjetju Brezžična zvestoba, d. o. o., plačalo po 150 evrov za dostop do širokopasovnih telekomunikacij, vendar te opreme baje še danes niso dobili, podjetje pa jim denarja tudi ni vrnilo. Vse tri lastnike Brezžične zvestobe, d. o. o., ki so svoje – očitno lažne – storitve ponujali še drugod po Sloveniji  Miodraga in Radomirja Kotlajića ter Matjaža Štandekerja, so policisti zato tudi kazensko ovadili.”

Štandeker je povezan tudi z nepremičninskimi “rabotami” župana Arsenoviča.

Poročali smo o aferi, ki jo je obelodanil pozareport.si, ki je razkril, kako sta Sašo Arsenovič in njegov sedanji svetovalec v županskem kabinetu Matjaž Štandeker pri preprodaji poslovne zgradbe podkupila bančnike Deželne banke Slovenije. Gre pa za sporno preprodajo poslovne stavbe na Ulici Eve Lovše 19, ki je bila v lasti družbe ACK, d. o. o., kot hipotekarna upnica pa jo je prodajala  Deželna banka Slovenije. Aleš Viher, direktor mariborske podružnice DBS, je poslovno stavbo tistim, ki so se zanimali za nakup, ponujal za 1.100.000,00 evrov, potem pa jo je nenadoma, kar čez noč in to brez vsakršnega razpisa, leta 2014 prodal Arsenoviču za 280 tisoč evrov, čeprav je bila stavba uradno ocenjena na skoraj 600 tisoč evrov. Dve leti kasneje naj bi Arsenovič to stavbo prodal zavarovalnici Grawe za en milijon evrov, torej za skoraj 4-krat višjo ceno?! Pri tem naj bi Arsenovič, da je stavbo dobil toliko pod ceno, med štiri bankirje DBS razdelil 200 tisoč evrov podkupnine, Štandeker pa naj bi denar, gotovino, kar naj bi tudi sam priznal, odpeljal v Portorož, kjer so si ga tajno razdelili. Menda je v strahu doma celo pozabil mobilni telefon.

Po pisanju pozareport.si naj bi del kupnine, 300 tisoč evrov od enega milijona evrov, ki jo je Arsenovič kasneje prejel od Grawe,  bi šel za reševanje znanega mariborskega poslovneža Lea Ivanjka, ki se je medtem poslovno “umaknil” na Hrvaško. Pri tem spornem in, kot kaže, tudi nezakonitem verižnem poslu zagotovo tudi ni naključje, da je vodja pravne službe v Grawe prav gospa Simona Ivanjko, sestra Lea Ivanjka in – pozor – nekdanja zasebna partnerica Matjaža Štandekerja?! Po slovenski zakonodaji je zagrožena kazen za dajanje oziroma prejemanje podkupnin do pet let zapora. Kako se bo zadeva razpletla za Arsenoviča in Štandekerja, pa bo odvisno od kriminalistične preiskave, ki jo opravlja NPU. Zdaj je že uradno, da preiskava poteka in da so kriminalisti prva zaslišanja opravili že v začetku prejšnjega tedna.  Poznavalci pravijo, tako pozareport.si, da z dokaznim gradivom kriminalisti ne bi smeli imeti težav,ker da je “vse vidno iz satelita!”  Je pa zanimivo, da so se vsi akterji te rabote, konec koncev tudi Cerarjeva SMC, pod katero strankarsko zastavo je Arsenovič kandidiral za župana, zavili v molk.

(https://vfokusu.com/post/447055/sasa-arsenovic-od-ponudnika-koruptivnega-)

Po poročanju Večera se je Arsenovičev prijatelj in zdaj že bivši svetovalec Štandeker januarja znašel na udaru spletnega portala pozareport.si, ki mu je očital, da naj bi z Arsenovičem pri preprodaji poslovne stavbe v Ulici Eve Lovše v letih 2014 in 2016 podkupil štiri bančnike Deželne banke Slovenije. O tem poslu je nato policija začela zbirati obvestila, Štandeker pa je zanikal očitke o podkupovanju. Zoper Bojana Požarja je vložil kazensko zasebno tožbo zaradi razžalitve, obrekovanja in žaljive obdolžitve, ob tem pa je zoper portal pozareport.si vložil tudi dve odškodninski tožbi.

Mogoče vam bo všeč